MTI

További karcsúsodás előtt a Vodafone?

Egyelőre nem erősítették meg a Vodafone távközlési óriásvállalatnál azt a keddi lapértesülést, hogy amerikai vegyes vállalkozásában a Verizon Wireless nevű amerikai partnerének adná el a maga 45 százalékos részét, ami brit sajtójelentések szerint legkevesebb 38 milliárd, de egyes becslések szerint 50-60 milliárd dollárt is ér.

A Vodafone részvényének árfolyama a londoni tőzsdén az értesüléstől több mint 3 százalékkal drágult kedden. A tárgyalások már egy ideje folynak, egyelőre amiatt akadtak el, hogy a Vodafone állítólag kevesli a Verizon által a részesedését kínált összeget.

Április elején írták brit lapok, hogy az amerikai Verizon, a spanyol Telefónica és egy amerikai cég, a Blackstone alkotta konzorcium a brit Vodafone-ra vetett szemet. Ha sikerülne a felvásárlás, a Verizon a Vodafone amerikai és brit üzletét kapná meg, a Telefónica európai üzletágát, míg a Blackstone Ázsiát és Dél-Afrikát. Már akkor keringett az a híresztelés, hogy a Vodafone el akarja adni 45 százalékos részesedését az amerikai Verizon távközlési céggel közös vállalkozásából, mert csökkenteni akarja jelenlétét a nagy költségű, telített piacokon. Márciusban vonult ki a brit mobilszolgáltató Japánból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!