SG.hu

Egymilliárd embernek segítene az Intel olcsó termékével

A vállalat szerint a számítógépek, az internet és az oktatás gyorsuló terjedésének köszönhetően az elkövetkező 5 évben a technológia nyújtotta előnyök kétszer annyi emberhez juthatnak el világszerte.

Az Intel elnök-vezérigazgatója az Információtechnológiai Világkongresszuson (World Congress on Information Technology) tartott beszédében tért ki a témára. "Közel állunk Andy Grove jövőképének megvalósításához, amelyben egy milliárd összekapcsolt PC-re és az ezzel járó gazdasági, társadalmi és személyes előnyökre utal" - emlékeztetett Paul Otellini az Intel társalapítójának és korábbi vezérigazgatójának szavaira.

Az austini találkozón először tartottak bemutatót a megfizethető árú, ún. low-cost notebookból, melyet a fejlődő országok diákjainak fejlesztettek, valamint ismertettek egy olyan együttműködési megállapodást is, amelyet az Intel kötött a mexikói kormánnyal. Ennek keretében 300 000 tanár jut majd számítógéphez. Beszédében Otellini elmondta, hogy a "World Ahead Program" keretében a vezeték nélküli, szélessávú internet és PC hozzáférésének a következő milliárd emberhez való eljuttatását célozzák meg, és ezen felül több mint 10 millió tanár képzését arról, hogy miként lehet a technológiát hatékonyan beépíteni az oktatásba.

A diákoknak készült kis notebook az "Eduwise" nevet viseli. Az Eduwise-t azért fejlesztették, hogy megfelelő oktatási környezetet biztosítsanak a tanárok és ifjú diákok számára, és mindezt számukra is megfizethető áron.

Az Intel vezérigazgatója beszámolt továbbá egy, a mexikói kormánnyal kötött megállapodásról is, melyben az áll, hogy az év végéig 300 000 tanárhoz jut majd el az Intel új, megfizetheto árú, összes funkcióval felruházott PC-jét. A "Discover the PC" kezdeményezés részeként bemutatott PC-t nagyon könnyen használhatják azok is, akik életükben most eloször találkoznak számítógéppel. Az Intel egy másik, "Teach to the Future" programja pedig 400 000 - re növeli majd a képzésben résztvevo mexikói tanárok számát 2010-ig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!