SG.hu

Megújítja adatkezelési stratégiáját a Sun

A Sun Microsystems ismertette rendszerszemléletű, egységes koncepcióját az azonosítás alapú hozzáférés-szabályozásra.

A Sun új adattárolási stratégiájának középpontjában nem az adatok kezelése, hanem maga az adat, mint érték áll. A Sun megújult, átfogó adat-koncepciójának négy alappillére az azonosítás, azonosságkezelés, a virtualizáció, a biztonság, valamint a nagyobb üzleti értéket képviselő, nyílt és könnyen integrálható rendszerek és szoftverek.A cég a Web 2.0-val fémjelzett korszakában számos új megoldással segíti ügyfeleit a jelentősen megnövekedett adatmennyiségek kezelésében, illetve az egyre szerteágazóbb felhasználási lehetőségek kiaknázásában.

A Sun szokásos negyedéves eseményén, a Network Computing megnyitóján több nagy jelentőségű új terméket és szolgáltatást jelentett be. Az újdonságok közé tartoznak az új StorageTek 5320 hálózati tárolók, a StorageTek virtuális tárolókezelő (VSM) új változatai, a StorageTek vállalati tárolófelügyeleti (ESM) termékek, az új felügyelt tárolókezelési szolgáltatások, illetve a szabadalmi eljárás alatt álló Information Management Maturity Model (IM3) nevű értékelési módszertan, amely segít az ügyfeleknek jobban kihasználni az intelligensebb adatinfrastruktúrákat. A megnyitón bemutattak még a Solaris 10 operációs rendszerhez készült több olyan fejlesztést is, amely az adatok könnyebb kezelését, elérését és előhívását szolgálja.

A Sun bemutatta azt a forradalmian új fájlrendszert, amely a lehető legmagasabb szintű adatintegrációt biztosítva lehetővé teszi, hogy a vállalatok gond nélkül megbirkózzanak a manapság egyre növekvő adatmennyiségekkel, ugyanakkor csökkentsék a kapcsolódó költségeket. A Solaris ZFS 1.0 a világ legfejlettebb operációs rendszereként számon tartott Solaris 10 következő kereskedelmi változatában lesz kapható, ez év júniusától. Az új operációs rendszer a teljesen integrált PostgresSQL nyílt forráskódú adatbázis-kezelővel támogatott, fejlett adatkezelési funkciókkal rendelkezik majd, így a Solaris 10 2006. júniusában megjelenő változata a nagy teljesítményű, kritikus fontosságú adatbázis-megoldások platformja lesz.

A Sun bepillantást engedett a forradalmi áttörést ígérő új technológiákba, amelyek teljesen új fogalmakat és termékeket vezetnek be a tárolók és az információs rendszerek terén. A Honeycomb projekt jelentősen átformálja az alkalmazások adatelérését, új keresési és hozzáférési módszereket biztosítva. A Thumper projekt pedig azoknak az ügyfeleknek nyújt segítséget, akiknek nem tranzakciós vagy nem kritikus fontosságú adatok tárolására van szükségük. Emellett költséghatékony megoldásokat nyújt az adatok gyors elemzéséhez és feldolgozásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!