Figyelőnet

Eladták az iWiW-et

Kiszivárgott információk szerint eladták a legnagyobb magyar internetes közösségi szolgáltatást, az iWIW-et. A T-Online és az iWiW illetékese hivatalosan nem erősítették meg a hírt.

A Magyar Telekom tulajdonában lévő T-Online egy ideje már támogatta a legnagyobb közösségi hálót létrehozó iWIW fejlesztőket. Az Index.hu péntek délutáni információja szerint most úgy tűnik, hogy a német tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat az iWIW Kft. tulajdonjogát is megszerezte. A iWiw független kezdeményezésként 2002-ben indította el szolgáltatását.

A T-Online illetékesei péntek délután a FigyelőNet kérdésére nem erősítették meg az iWIW felvásárlásának hírét. A lapnak nyilatkozó, magát megnevezni nem kívánó illetékes ugyanakkor elismerte: a kérdés eldőlt, a felek megegyeztek, a hivatalos kommunikáció a nagyon közeli jövőben várható.

Az iWIW Kft.-t két magánszemély - Szabó Márton és Várady Zsolt -, valamint közvetlen irányítást biztosító befolyással a Virgo Systems Informatikai Kft. tulajdonolta. Ez utóbbi kft mögött többek között Petrovics Péter áll. A meg nem erősített információi szerint a vételár 700 millió és 1 milliárd forint között lehetett.

A WiW-ként (Who is Who) indult webes közösségi szolgáltatás novemberi megújulása óta óriási látogatószám növekedést ért el. Az azóta nemzetközivé varázsolt weboldal napi látogatottsága elérte a 400 000 egyedi (unique user) látogatót, illetve az oldalletöltés szám meghaladja a napi 24 milliót. A korábban egyedülálló kapcsolati hálónak néhány hete komoly vetélytársa is megjelent MyVIP névvel, tehát az iWIW már egyáltalán nem egyedülálló szolgáltatás a hazai kínálatban. Az iWiW lassúsága és működési rendellenességei miatt az utóbbi időben számos felhasználó szüntette meg regisztrációját. Az oldalon ugyanakkor megjelentek a kereskedelmi hirdetések.

Az iWiW üzenőfalán a hír hallatára máris több olyan üzent jelent meg, amelyben a felhasználók kilépésükről tájékoztatják ismerőseiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kutuvoz #28
    ennek a közel 1 milliárd forintnak valahogy meg kell térülnie, méghozzá rövid távon... csak az a kérdés, hogy ezt milyen módszerekkel teszik...
  • Drawain #27
    Ebben van valami, az iwiw ennél már csak jobb lehet :)
  • pepe003 #26
    Akkor mi van a freemailel? Mióta a T kezében van, azóta teli van spammel a postafiókom, meg egy csomószor nem jön be. (ezért nem is igazán használom)
  • QuippeR #25
    ez egy hülyeség. az általános közhangulattal ellentétben nekem még sosem volt gondom velük. ráadásul a mostani iWiW-en rontani, na ahhoz már valódi szakértelem kell. :P
  • pepe003 #24
    Amit megvesz a T az egy időután szar lesz mint az atom
  • Polemius #23
    Azt hiszem az első olyan jelre törlöm magam, ami arra utal, hogy visszaélnek a wiwes adatokkal..
  • avman #22
    hát ja.
    empirikus tapasztalatom, hogy az egyedek gyakorta a szánalmasozással próbálják kompenzálni szerény intellektuális képességeiket...
  • PyRex #21
    lol, egyesek itt milyen okosak. komolyan: hülyébbnél hülyébb dolgokat olvasok itt :)))
  • Hunreal #20
    700 millió és 1 milliárd között kell el az iwiw... szép summa.. :D
  • DjDano #19
    Nem ugy néz ki, pont ellenkezőleg...,

    A M Telekom nem vette volna meg, ha nem látna benne nagy lehetőséget!