Berta Sándor

A Firefoxot reklámozza a Google

A világ legnépszerűbb online böngészőjének weboldala eddig egy dologban alapvetően különbözött más portáloktól: nem volt rajta reklám. Ez azonban hamarosan megváltozik.

A Google központi és regionális site-jai régóta puritán megjelenésükről híresek. A vállalat vezetői azonban szerettek volna változtatni ezen és úgy döntöttek, teret engednek a reklámoknak. Az elhatározást tett követte és az első reklámlehetőség a Firefox alternatív böngészőé lett. "Az új rekám egyelőre kísérleti jelleggel csak a Google amerikai oldalán látható és a cég marketingeseinek döntése értelmében csak akkor jelenik meg, ha az adott felhasználó Internet Explorert használ" - mondta Paul Kim, a Firefox fejlesztését végző Mozilla Alapítvány marketingvezetője.


A szakemberek a keresőrész alatt helyezték el a "Firefox with Google Toolbar - Desktop Surf faster and smarter with pop-up blocking and enhanced security" feliratot. Erre kattintva két, a Firefoxot és a Google Toolbart működés közben ábrázoló kép jelenik meg.

Nem meglepő, hogy a Google marketingeseinek a Firefoxra esett a választásuk, ugyanis a vállalat már egy ideje anyagilag, szakmailag és erkölcsileg is támogatja a legnépszerűbb alternatív böngészőt kiadó Mozilla Alapítványt. Az ugyanakkor egyelőre még kérdéses, hogy mennyi ideig fogja reklámozni a Firefoxot a Google.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Boba Fett #6
  Hát szerintem a legtöbb ember alapból a google keresőjét használja, úgyhogy logikus volt betenni azt alapértelmezettnek a FF-ba.
 • craesh #5
  Hogy miért reklámozza GUGLI az FF-t?

  >> Mert az FF default keresöje a GUGLI... ez sztem piaci megállapodás volt.

  (pl: FF mondja guglinak, hogy az ö keresöjüket rakják be böngészöbe defaultnak, hogyha késöbb ök is hirdetik majd az FF-t, és lám mivel megmérték valszeg hogy mekkora pluszt hozott ez nekik az FF miatt (több látogato) valszeg cserébe ök is segitenek nekik. nem hinném hogy pénz is van a háttérben. Bár lehet elöbb a GUGLI ajánlotta fel nekik, hogy nehogymár a Yahooét rakják fel a defaultnak.)
 • Vorpal #4
  Amerikát nem a nagyobb FF ox penetráció fogja megváltani, szal tökmindegy.

  Mellesleg, van már vaj ennek a browsernek is a füle mögött, kicsit olan érzés vele dolgozni, mint amikor van egy sovány barátnőd aki elkezd rájárni a hütőre...
 • pepe003 #3
  FF Powa
 • totya4 #2
  Szvsz nem reklámoz, hanem valójában be akar tenni kicsit az MS-nek... :)
 • quentit #1
  Ez mekkora... A messze legnagyobb látogatottságú, eddig reklámmentes google első reklámja egy firefox hírdetés... Tényleg jól nyomják a mozillások... Az meg hogy csak amcsiban megy a reklám nem is olyan nagy baj, hiszen az egyik legalacsonyabb pont amerikában a firefox részesedés.

  Csak így tovább! Ne, ne forduljatok vissza! Húzzatok bele! Abból sosem elég!