MTI

Csökkent az Infineon vesztesége

A német Infineon Technologies AG, az egyik legnagyobb európai félvezetőgyártó szerdán 26 millió eurós veszteséget jelentett adó után az üzleti éve márciussal zárult második negyedéről. Egy évvel korábban 114 millió euró volt az adó utáni vesztesége.

Üzemi szinten 28 millió eurós többlete volt az egy évvel azelőtti, 117 millió eurós veszteség helyett. Üzemi szinten négy veszteséges negyedévet követett pozitív mérleg most, mivel a lapkagyártás is eredményes volt, nem csak a logikai áramkörök készítése. A forgalma 24 százalékkal 1,993 milliárd euróra emelkedett 1,606 milliárdhoz képest, ugyancsak főleg a hirtelen javult memórialapka-keresletnek köszönhetően. Ez utóbbiakból 47 százalékkal 928 millió euróra nőtt a forgalom, a váratlanul kissé emelkedett lapkaáraknak is köszönhetően.

A Qimonda néven tőzsdére vinni tervezett memóriaáramkör gyártó üzletág is pozitív üzemi eredménnyel zárta a negyedévet. Az Infieon ezzel az elemzők által vártnál jobb teljesítményt nyújtott. A folyó negyedévben a továbbiakban a fő tevékenységi körnek számító logikai áramkör üzletágban az üzemi eredmény további romlását várja az Infineon. A mostani, harmadik üzleti negyedévre az üzemi eredmény csökkenését jósolták a kivételesen jó előző negyedhez képest. A lapkagyártás 10 százalékos növelését tervezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!