Berta Sándor

Érkezhetnek a .tel doménnevek

Az ICANN azt tervezi, hogy hamarosan megkezdik a távközlési cégek és szolgáltatások számára bejegyezhető .tel csúcsdoménnév bevezetését.

A nemzetközi doménregisztrációs szervezet elképzelése szerint az új csúcsdoménneveket bárki igénybe vehetné, nem csak telekommunikációs vállalatok, de akár magánszemélyek is. A .tel végződésű doménnevekkel így létrehozhatóvá válna egy átfogó, egyszerű, könnyen átlátható internetes telefonkönyv.

Az új csúcsdomén bevezetése azt is jelentené, hogy egy weboldalon az illető személy nevére vagy elérhetőségeire kattintva azonnal felépüljön egy internetes telefon- vagy videótelefon-kapcsolat. Szintén lehetőség lenne a rövidebb szöveges üzenetek küldésére és fogadására is. A cégek így az ügyfeleik elektronikus megkereséseit közvetlenül a helyi képviseleteikhez irányíthatnák át vagy az előfizetőiket egyedi ajánlatokkal láthatnák el. Az ICANN még egy új szervezeti struktúrát is létrehozna, ami szerint a .tel doménnevek regisztrálását és az ezzel kapcsolatos összes feladatot a londoni Telnic Ügynökség végezné.

Bár számos részletkérdés még tisztázatlan, a távközlési szakemberek abban egyetértenek, hogy a .tel csúcsdoménnév elfogadása új távlatokat nyithat a telekommunikáció és az internet világában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Launcher #1
    Eléggé felesleges...