Napi Online

Nem okozott meglepetést a Yahoo

Az internetes szolgáltatásokat nyújtó cég az idei év első negyedében 1,09 milliárd dolláros árbevételt és részvényenként 0,11 dolláros eredmény ért el.

A várakozásoknak megfelelő negyedéves számokat közölt a Yahoo. Az elemzők a bázisidőszaki 821 millió dolláros bevétel és 0,13 dolláros részvényenkénti nyereség (EOS) után az idei év első három hónapjára 0,11 EPS-t és 1,08 milliárd dolláros bevételt prognosztizáltak, vagyis a ma közölt adatok megfelelnek a várakozásoknak. A cég részvényeinek árfolyama a beszámoló publikálása után több mint 6 százalékkal erősödött.

A Yahoo-eredmény kapcsán a Concorde Call ugyanakkor megjegyzi, alaposan megváltoztak a várakozások az egykor az internet gyöngyszemének számító, most inkább a Google szorításában a keresés területén folyamatos piacvesztéssel szembesülő portállal kapcsolatban. Az eredmény csökkenése csak látszólagos, ami a technológiai cégekre az idei évtől nagy teherként nehezedő részvényopciós javadalmazási program költségként való elszámolásának tudható be. E tavalyi évhez képest extra költség nélkül a Yahoo eredménye 18 cent lett volna részvényenként.

A cég egyébként megerősítette egész éves eredményvárakozását, s jelezte, hogy tovább igyekszik a keresés pénzre váltásának megoldásán, aminek leginkább csak jövőre lesz látható eredménye. A Yahoo eredménye érdekes a Google szempontjából is. A keresőpapír árfolyamán 3% százalékot rántottak, arra számítva, hogy a Yahoo "jó" teljesítménye kiváló csütörtöki Google eredményt jelez előre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!