MTI

Robotfoci bajnokságot rendeztek a britek

A szervezők vereségével ért véget a harmadik országos brit robotfoci-bajnokság, de senki nem szomorkodik, a németországi hivatalos világbajnokságon már együttes erővel küzdenek az ellenfelekkel.

A nottinghami, az oxfordi, a warwicki és a plymouth-i egyetem is benevezett a Londonban két napon át zajló eseményre, amelyet végül a plymouth-i diákok nyertek meg - írta a BBC. Illetve dehogy ők! Szorgos robotmaradonáik vitték el a serleget, miután rúgólapátjaikkal jóval többször juttatták a hálóba a narancssárga golflabdákat, mint droid ellenfeleik.


A guruló fémszerkezetek "látnak" a pályán, az információkat bluetooth-technikával, vagy rádióhullámokon továbbítják a közeli komputerbe, amelyik eldönti, hogy hová passzoljanak, merre menjenek. A robotok focibajnokságán természetesen a bíró is gép, de arról nincs hír, hogy a játékosok milyen módon zúgolódnak ítéletei ellen.


A nyertes és a vesztes csapatok közösen készülnek a németországi világbajnokságra, ahol mindenképpen le szeretnék győzni a legveszélyesebbnek tartott dél-koreai robotokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!