Gyurkity Péter

AMD: marad a régi vezetés

A vállalatnál tagadják, hogy személycserét terveznének a vezérigazgatói székben, Hector Ruiz tehát továbbra is betölti pozícióját. A gyártó eközben további befektetésekre szánta el magát Drezda városában.

A Cnet az AMD-re hivatkozva cáfolta azt a napokban felbukkant híresztelést, miszerint a vállalat vezetésében személycseréket terveznek. Ezek a hírek arról szóltak, hogy Hector Ruiz jelenlegi vezérigazgató lemondana posztjáról, illetve megosztaná feladatkörét Dirk Meyer elnökkel, aki tavaly áprilisban, a Spansion memóriarészleg leválását követően foglalta el új helyét. A hír egy belső használatra szánt memorandum alapján kapott szárnyra - többen erre a bizalmas dokumentumra hivatkozva állították, hogy Ruiz az elnöki poszt után vezérigazgatói székéről is lemondana Meyer javára.

A cég részéről ezt most határozottan cáfolták, hangsúlyozva, hogy bár Ruiz januárban Meyernek engedte át az elnöki posztot, továbbra is megmarad vezérigazgatói minőségében a vállalat élén. A vállalat eközben jelezte, hogy újabb jelentős befektetésekre szánta rá magát Drezda városában, ahol immár mindkét gyártósora, a Fab30 és a Fab36 is szállítja az új processzorokat. A hírek szerint egy 2008-ig kiterjedő programról döntöttek a napokban, amelynek keretében 5,8 milliárd dollárt költenének a két üzem kibővítésére, illetve a korosodó Fab30 modernizálására. Számításba vették egy harmadik üzem felépítését - erről majd a közeljövőben döntenek.


Mobil és asztali tervek

Időközben újabb részletek láttak napvilágot a gyártó terveiről. A kínai HKEPC értesülése szerint az ikermagos Mobile Athon 64 X2 processzorok (Desktop Replacement kategória) csak 90 nanométeren (F revízió) készülnek el, míg a következő generáció, a 65 nanométeres csíkszélességen (G revízió) már a Turion chipekre koncentrálnak. Tovább folytatódik viszont a belépő szintű Sempronok fejlesztése, így 2008-ra a mobil vonalon a Turion 64 X2 és Mobile Sempron sorozat képviseli majd az AMD 65 nanométeres generációját.

Ezen processzorok révén kizárólagossá válik az új Socket S1 foglalat, amely kevesebb, összesen 638 lábat és kisebb méretet jelent. A Tyler és Sherman kódnévre keresztelt magok fogyasztása 35, illetve 25 watt lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #6
    Ezt 2-3 év alatt költik el, nem egyben. És ez nem azt jelenti, hoga olyan sok pénzük van, hogy fussa a gyárak kicsiniosítására is. Ezek a fejlesztések szükségesek versenyképességhez, és ahhoz, hogy elegendő gyártókapacitásuk legyen.
  • dez #5
    Nem véletlenül arról van szó, hogy a fórumot nézed, nem a cikket? (Szövegbeviteli mező alatt négy link van "[szmájlik] [makrók] [url] [kép] [képfeltöltés]"?) Olyankor nem jelenik meg a cikk. Ha fönt ráklikkelsz a >> végzősésű linkre, akkor bejön az alap cikk-nézet.
  • HUmanEmber41st #4
    ON azért gondoljatok bele:
    5,8 Miliárd Dollár...mekkora üzlet ez a procigyártás?
    És ez csak a bevételből származó pénz egy része, amit majd befektetnek a gyárba...
  • JZO #3
    1. használsz valamilyen content filtert, tűzfalat, proxy szervert? lehet ezek közül valami kiszűr neked az átvitel sorn valamit, amit nem kéne

    2. hibás adatátvitel, rossz TCP/IP MTU méret (valami program elcseszte neked).

    3. Passz, esetleg valami popup blocker szórakozik veled? Vagy sérült a Windowsodban valami.
  • dotkom #2
    nem tom. nekem nem csuszik szet semmiben az oldal.
  • Darth Sith #1
    egy OFF kérdésem lenne.
    Mitől lehet az hogy néhány cikket se az Opera, se az explorer, se a firefox nem jelenít meg az sg-n normálisan? szétvan csúszva az oldal, és csak a hírdetésig jön be az oldal, majd a hirdetés alatt a fórum rész. Néhány cikk tökéeletsen bejön, néhánynál meg így. Mi lehet a probléma? tud valaki segíteni?
    OFF vée
    ON
    jöjjenek csak, nyomják le az árakat. :)