SG.hu

Felújítja IT rendszereit a Magyar Posta

Az új hardver- és szoftverelemek segítségével a Magyar Posta még gyorsabban és hatékonyabban tudja feldolgozni a beérkező napi 1,2 millió bizonylatot.

A vállalati tartalommenedzsment körében IT-megoldásokat kínáló Beta Systems bejelentette, hogy a Magyar Posta nagyszabású beruházás keretében felújítja eddigi, a cég által szállított hardver- és szoftverrendszerét, illetve felújítja és kiegészíti a pénzforgalmi bizonylatok elektronikus feldolgozását végző rendszerét. A Magyar Posta 1996 óta ügyfele a vállalatnak (korábban Kleindienst), és ez idő alatt közel 3 milliárd bizonylatot dolgozott fel a rendszer segítségével.

A jelenleg működő Kleindienst DL1660 típusú nagyteljesítményű bizonylatolvasók OCR-olvasó (optikai betűfelismerő), kamera-, indosszáló- (hátiratozó), és lerakó (iratrendező) moduljait a hardver- és szoftverhasználatot figyelembe véve modernizálják. Ehhez kapcsolódik a bizonylatolvasó vezérlőszoftverének átállítása az univerzális ProSort szkennelő programra. Ezáltal lehetővé válik a papíralapú információkon kívül kiegészítő, ASCII formájú elektronikus inputok és/vagy képinformációk átvétele a rendszerbe, valamint a hozzáférés későbbi felhasználáskor. Az új alkalmazások és összetevők segítségével a Posta a jövőben még gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatja fel a hozzá beérkező bizonylatokat.

A Magyar Postához beérkező dokumentumok száma folyamatosan növekedett az elmúlt évek során. A két műszak dolgozóinak csúcsidőben akár napi kétmillió bizonylatot is fel kell dolgozniuk. A négy nagyteljesítményű szkenner egyenként 60.000 A6-os dokumentumot szkennel be óránként. Képi formában tárolják a bizonylatokat, és az optikai karakterfelismerő (OCR) segítségével felismerik a kódokat is. Ha a karaktereket a bizonylat rossz minősége miatt nem lehetséges hibátlanul felismerni, a program a dokumentumok kézzel kitöltött adatait értelmezi a képből, és további feldolgozásra küldi. A ProSort vezérlőszoftver sorszámozza a dokumentumok hátoldalát, és a szkennerek lerakó (szortírozó) moduljában helyezi el őket. A magas minőségi követelményeknek megfelelően végül 64 munkaállomáson korrektúrára, illetve ellenőrzésre kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!