Figyelőnet

Felfüggesztették az átverős SMS szolgáltatást

Egyre több SMS szolgáltatást vehetünk igénybe. A hasznos és praktikus megoldások fejlesztői mellett azonban megjelentek azok is, akik a lehetőségeket szabálytalanul a felhasználó megkárosításra használják.

Az emeltdíjas SMS-es szolgáltatások egy mostanában terjedő formája közvetlenül szólítja meg a telefontulajdonosokat, úgy, hogy a felhasználó gyanútlanul egész komoly költségekbe verheti magát, anélkül, hogy erre bármilyen jel utalna. A sikamlós témákkal leggyakrabban a férfiakat verte át az élelmes szolgáltatásüzemeltető, hiszen a kiküldött üzenetekre választ váró cég csábító SMS-ekkel bombázta a telefon tulajdonosokat.

A "szia, nem ismerjük egymást, a barátnőmtől kaptam a számod. Szívesen ismerkednék Veled, mert uncsizom, és vágyom egy kedves férfihangra. Ugye visszahívsz? Flóra és Heni" üzenetre választ küldők 720 forintot dobtak ki az ablakon a szám egyszerű visszahívása esetén. A hiúság áldozatainak számát pontosan nem ismerjük, de az bizonyos, hogy sokan nem örülnek majd havi számlájuk összege láttán.

A megtévesztett felhasználókat a SMS-t küldő cég "elfelejtette" tájékoztatni az emeltdíjas szolgáltatás áráról, így az azt működtető tartalomszolgáltató – a Pantel - már fel is függesztette a szabálytalanul működő becsapós szolgáltatást.

A Pantel vizsgálatot rendelt el a felelősség kiderítésével kapcsolatban, amely végeredményeképpen azt állapította meg, hogy az ügyfelük szabálytalanságot követett el a felhasználók irányában, mindezek ellenére – az origo információi szerint - szerződést nem bontott az átverős céggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • benczurzs #6
  Nem, nem lehet minden szám emelt-díjas !
  Pont a fogyasztók érdekében, hogy meg tudják különböztetni !!
  de úgy látszik egyeseknek nem sikerült (^^cikk^^)
 • Tetsuo #5
  Ez nem igaz. Már bármilyen szám lehet emeltdíjas, ha "átviszik" a számot.
 • artschiatwork #4
  ilyen sms-t én is kaptam, nemtom ki íratta fel rá a telszámomat...
 • AgentKis #3
  A legjobb dolog letiltatni az emeldíjas hívást és SMS-t. Az is igaz, hogy ilyen esetben fizetni sem kell a mobillal. Dehát erre ott a kp. meg a bankszámla.
 • galedki #2
  az emelt díj jól látható volt. 81 szám. majd bolond leszek telefonálni, ha akarnak valamit, keressenek meg személyesen, nyilván.
 • szombi #1
  Az ilyeneket jól fenéken kell billenteni!

  Hogy lehet valaki olyan k*cs*g, hogy a szerencsétlenül járt, nőhiányos férfiakat így helybenhagyja?