Napi Online

IPTV-be vág a Deutsche Telekom

A Microsoft által kifejlesztett IPTV Edition programmal kínálja a Deutsche Telekom idén nyáron induló, felújított hálózatán át elérhető televíziós és video-on-demand (az ügyfél által kiválasztott időpontban lehívható és lejátszható műsor) szolgáltatását.

A világ legnagyobb szoftvergyártójának Microsoft TV nevű divíziója a most bejelentett megállapodással története legnagyobb üzletét ütötte nyélbe. Az összegről egyik fél sem nyilatkozott, elemzők azonban emlékeztetnek arra, hogy a T-Home digitális televíziós szolgáltatás az egyik fő projekt a Deutsche Telekom 50 német várost érintő, a jövő év végéig befejezni kívánt, 3 milliárd eurós fejlesztési programjában. Az első tíz nagyváros, köztük Berlin, Hamburg, Köln és München, már idén nyáron csatlakozik a főként videó- és televíziós szolgáltatásokat nyújtó VDSL-hálózathoz. (A VDSL a "nagyon gyors" DSL rövidítése, ez másodpercenként 50 megabit átviteli sebességet jelent, a jelenlegi átlag mintegy tízszeresét.) A Deutsche Telekom abban reménykedik, hogy a szolgáltatás megrendelőinek száma a jövő év végére eléri az egymilliót.

A legnagyobb német távközlési cég hálózatának korszerűsítésében a Microsoft mellett három nagy cég vesz részt. A munka oroszlánrésze a Microsoft TV-vel partneri kapcsolatot ápoló francia Alcatelnek jutott, egyes részfeladatokkal pedig a német Siemenst és az izraeli ECI Telecomot bízták meg.

A British Telecom, Nagy-Britannia legnagyobb vezetékes telefonszolgáltatója augusztus 1-jétől szabadon határozhatja meg a díjait - jelentette be az Ofcom távközlési felügyelet. A 22 évig tartó szabott áras időszak végét jelentő döntést a felügyelet azzal indokolta, hogy az utóbbi tíz év során a verseny erősödésével - jelenleg a rivális szolgáltatónak 10 milliónál is több ügyfele van - az árak jelentősen, több mint 50 százalékkal csökkentek. A szolgáltatóknak ráadásul nem csupán egymással, de a mobilcégekkel és az internetes technológiát (VoIP) használó versenytársakkal is versenyre kell kelniük, így az árképzésben is szabad kezet kell kapniuk. A British Telecom vezetése üdvözölte a döntést, a tőzsde viszont nem volt túlságosan lelkes: a cég részvényárfolyama 0,55 százalékkal csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!