Specker Balázs

8 GB-os zsebmerevlemez a Verbatimtól

A Verbatim bemutatta új 4 illetve 8 GB-os Store 'n' Go USB-s merevlemezeit, a több díjjal is büszkélkedhető USB meghajtócsalád legújabb darabjait. A képek tanúsága szerint a tervezéskor a hordozhatóság mellett nagy szerepet kapott a megjelenés is.

Az új Store 'n' Go merevlemezeken már megtalálható lesz a Mobil Launchpad nevű kezelőszoftver, amely megkönnyíti az új eszközzel mindennapos munkát - olvasható a cég közleményében. A Verbatim több olyan alkalmazás is készít, illetve letölthető lesz, amellyel kihasználható a tárolók mobilitása. A kínálatban szereplő azonosító és jelszókezelő, valamint más hasonló szoftverekkel bármilyen számítógépről bejelentkezhet és internetes hívásokat kezdeményezhet a felhasználó.

"Legyen szó üzletről, oktatásról vagy szórakozásról, az emberek adataikat és tartalmaikat kéz közelben akarják tudni, anélkül hogy számítógépüket állandóan magukkal cipelnék" - nyilatkozta Ron Hanafin, a Verbatim termékmarketing vezetője az EMediaLive-nak.

A külső hatásokkal szemben erős burkolat védi az új meghajtókat, amelyekhez hordtasak is jár. A merevlemezek mindössze 51 grammot nyomnak, 7 cm hosszúak, szélességük pedig alig több mint 5 cm, tehát akár egy pénztárcában vagy egy zsebben is remekül elférnek. A Store ’n’ Go kompatíbilis a Windows 98SE, ME, 2000, 98SE, ME, 2000, XP, CE 3.0 verzióival, illetve a Mac OS 9 és Linux 2.40-es vagy afölötti változataival. A Mobil Lauchpad kezelőszoftvernek viszont egyelőre csak a windowsos verziója lesz elérhető.

A Store ’n’ Go család új darabjai még márciusban felkerülnek a Verbatim-forgalmazók polcaira, áruk várhatón 129 illetve 199 dollár (26 ezer illetve 40 ezer) körül mozog majd. A csomagban az említett tasakon kívül pusztán egy USB kábel és egy használati útmutató kap helyet, tehát a cég nem a kiegészítőkre fekteti a hangsúlyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #17
    Thja, egy 6Gb-os Sony Aura 49e mo-n, egy 20gb-os meg 59e. Az NW-HD5-ös meg 45e, a 20GB-jával... :(
  • SlyFory #16
    Nem érdekel különösen a véleményed, de nem volt offtopic a hozzászólásom. A korábbiakban vetették fel a 4gigás cuccokat ahhoz kapcsolódóan írtam. Ha meg ennyire mérges kedvedben vagy inkább szerezz egy nőt és élt ki magad.
  • beatz #15
    (slyfory)
  • beatz #14
    azta mekkora király vagy...rajtad kívül ez kit érdekel?
    off...
  • SirMaci #13
    "A Store ’n’ Go kompatíbilis... ...illetve a Mac OS 9 és Linux 2.40-es vagy afölötti változataival."
    Itt melyík Linuxra gondol, vajon? Ez inkább Linux kernel... szerintem. Csak elírták :)
  • rumos #12
    dolcsi
  • rumos #11
    ezekben microdrive van ugye?
    amúgy 200 folcsi alatt lehet venni 6 gigás mp3 lejátszókat is.
  • SlyFory #10
    Mondok egy érdekeset. Volt nálam egy-két db 4GBos pendrive. Kínából lopták.. mármint leesett a kamionról. Ennek pár hónapja. 20 rugóért árultam darabját és nem kellett a kutyának sem, mert nem tudták miez. Komolyan ott magyaráztam a hülyéknek, hogy bazeg ilyen itthon nincs is és odaadom húszért. Mikor megjöttek a hírek ide is akkor a cuccok is elmentek hamar. Fura...
  • cloud.strife #9
    Ezt nem értem, a 8Gb már memóriakártyában is elérhető lassan nem? Akkor minek ez a bazinagy (memokártyához képest) cucc?
  • slade #8
    2,5" vinyó 80gb 20 ropi körül + külső ház hozzá és azzal kész is vagyunk. csupán elhanyagolhatóan nagyobb mint ez(cm-re). kivéve, ha vki farzsebben hordaná;)
    őszintén, nem értek hozzá, de egy tároló egységnek a mérete a lényege. hiába jönnek elő csilli-villi dolgokkal ha 0,1x-e a méret(gb) több pénzért. vagy vmit benézek?