SG.hu

Már nem irtják a Windows NT vírusait

A viszonylag régi, de sok helyütt még használatban lévő Windows NT platformon végezte el a Virus Bulletin legújabb antivírus tesztjét. A megmérettetés rávilágított arra, hogy nem minden antivírus program támogatja megfelelően a régebbi rendszereket.

A Virus Bulletin szakembereit is meglepték azok az eredmények, melyek a legutóbbi, 2006. februárjában elvégzett antivírus rendszerek tesztjén születtek. A VB választása azért esett a Windows NT-re, mert a platform kora ellenére még mindig népszerű a fejlesztők és felhasználók körében.

A tesztelést végrehajtó szakembereknek azonban már a telepítések során meggyűlt a bajuk néhány antivírus megoldással. "A teszt rámutatott arra a tényre, hogy miközben az antivírus programok többsége eredményesen veszi fel a küzdelmet a vírusok ellen a legújabb platformokon, a régebbi, de ugyanakkor még nagy népszerűségnek örvendő operációs rendszerek támogatottsága alacsony." - kommentálta a VB teszteredményeit Csiszér Béla, a NOD32 antivírus rendszert forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember hozzátette, hogy a régebbi platformok támogatása különösen fontos azokban a régiókban, ahol az operációs rendszerek verziókövetése, valamint a géppark frissítése nem olyan gyors, mint például Nyugat-európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #5
    NT4SP4 akart lenni :)
  • mousee #4
    Nekem a kinti folyosó szekrénybe van egy 400Mhz-s gépem, 128 rammal, és 2 db 10 gigás winyóval...
    Win NN4SP4 van rajta...Szerverként marhajó... Már kb fél éve megy gond nélkül :)
  • z5oTtu #3
    Martketing. UNOMUNOMUNOM
  • BlueGold #2
    Gondolom a NOD32 irtó jól írt Win NT 4.0-en is :-). Az ilyen cikkeket tanitják a marketing iskolában, burkolt reklám címszó alatt.
  • szombi #1
    Mint például az általános iskolákban...