SG.hu

BT: nemzetközi IP alapú hangszolgáltatás

A BT bejelentette, hogy 12 millió fontot fektet be a maga nemében első, internetprotokollra (IP) épülő globális hangszolgáltatási platformba.

A program eredményeképpen - amely a jelenlegi TDM hálózatot MPLS-alapú hálózattal váltja fel - több mint 30 országban, ugrásszerűen megnő a BT globális hangszolgáltatási képességének kapacitása. A projekt várhatóan 2008 márciusára fejeződik be. Az új hálózat osztott csomag-alapú szerkezettel rendelkezik, amely sok fejlett multimédiás funkciót kínál a hagyományos hangminőség mellett. Lehetőséget ad a host- vagy helyszín-alapú hang- és multimédiás alkalmazásoknak az adatszolgáltatásokkal való zökkenőmentes integrálására.

Az új, MPLS alapú hálózat használatával a BT képessé válik nagyobb volumenű forgalom kezelésére, valamint további funkciók és emelt szintű alkalmazások nyújtására; lehetségessé válik például már üzemelő szerverek rendszerbe történő egyszerű integrálása, standard interfész kialakítása összetett alkalmazásokra, illetve a jelenleginél összetettebb multimédiás szolgáltatások, így audió és videó konferencia szolgáltatás vagy videó közvetítés, nyújtásának lehetősége.

A program első szakaszát sikeresen teljesítették, már 12 országban az új platform segítségével nyújtják a szolgáltatásokat. Az új platformot negyedévenként 3 új országra terjesztik ki, míg az elavult platformot 2008-ra visszavonják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!