SG.hu

Hazatért az Apple iMac-es iWoodKiosk

Jelentős külföldi megrendelések után a Parlamentbe és a Regionális Területfejlesztési Ügynökségekhez is iWoodKiosk érintőképernyős tájékoztató állványok kerültek.

Olasz és amerikai megrendelésre gyártottak először olyan iWoodKiosk nevű érintőképernyős interaktív multimédia állványt, mely az Országgyűlés épületében ad tájékoztatást a képviselőknek az Európai Unió által társfinanszírozott, 107 milliárd forintos forrással rendelkező Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) eddigi eredményeiről. Az Apple iMac számítógépet rejtő iWoodKiosk, - melyet hársfából álmodott meg tervezője, Üveges Péter - a fogyasztási cikkek formatervének kategóriájában 2005-ben Design Week díjas Apple iMac vonalát követő, egyedi vonalvezetésű lábon álló számítógép állvány a fa természetes színeiben, környezetbarát technológiával készült.


Baráth Etele Mandur Lászlóval és Kolber Istvánnal az információs terminál bemutatóján

Az iWoodKioskok a Parlamenten kívül, a hattyú házbeli ROP irodában és a hét eurorégióban kezdik meg működésüket területfejlesztési ügynökségeken Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Kecskeméten. Az érintőképernyős munkaállomások feladata, hogy átfogó ismereteket nyújtsanak akár a számítástechnika alkalmazásában járatlan érdeklődők számára is a ROP pályázatok eredményeiről. A képernyő menüpontjainak megérintésével választ kaphatnak arra, hogy városfejlesztésre, turisztikai fejlesztési programokra, útfejlesztésre, képzési és foglalkoztatási projektekre, valamint alapfokú oktatási intézmény-fejlesztési beruházásokra az Európai Unió társfinanszírozásával 2004 és 2006 között rendelkezésre álló források miként hasznosulnak. Az információbázist a projektek megvalósulását követve a ROP Irányító Hatósága (IH) rendszeresen frissíti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bur #1
    így nem lett volna olcsób?
    1. wifi hotspot (ha még nincs a parlamentben)
    2. wifi a már meglévő képviselői laptopba ha még nincs benne)
    3. intranet portál a tartalomnak