SG.hu

Magyarok készítette fa információs pult az Apple-től

A hársfából készülő, iMac ihlette információs állványokat az érintőképernyős interaktív multimédia-kioszkokra szakosodott Tactus Multimédia Stúdió gyártja.

Magyar gyártója van annak a nemzetközi érdeklődést kiváltó Apple operációs rendszert futtató iWoodKiosk névre hallgató kioszknak, melyet hársfából álmodott meg tervezője, Üveges Péter. Az Apple iMac G5 vonalát követő lábon álló számítógép állvány a fa természetes színeiben, a gyártó közleménye szerint környezetbarát technológiával készült, internetpontként és információs pultként is ideális.


A Tactus Multimédia Stúdió az érintőképernyős interaktív multimédia kioszk megoldások egyik vezető fejlesztője Magyarországon, indulásakor kifejezetten erre a területre szakosodott. Az iWoodKiosk a cég szerint kiváló hotelek, múzeumok, közintézmények, iskolák, bankok számára, amelyek környezettudatos, a vállalat logójával is ellátható, formatervezett információs pulttal szeretnék megkönnyíteni a tájékozódást.

A kioszk 16:10-es képarányú, 17 colos LCD képernyőt tartalmaz, vezeték nélküli hálózattal is készülhet, teljes méretű billentyűzettel van ellátva, ami külön is megvásárolható. Beépített touchpad görgetési és kattintási funkcióval és érintőképernyős változatban is kapható. A kioszk magassága 154 cm, szélessége 48 cm, mélysége 93 cm, tömege 70 kg.


"Örülök, hogy nemcsak az Apple iPod lett egy hirdetési szakemerek körében végzett felmérés szerint a világ legbefolyásosabb terméke, hanem a Design Week díjas Apple iMac G5 is ilyen gyönyörű, formatervezett kioszk készítésére ihlette a Tactus Multimédia Stúdiót. Remélem, hogy a nemzetközi érdeklődés további sikereket hoz majd az iWoodKiosk információs pultnak" - mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TothLaci #4
    Igaz, nem nyerte el a tetszésem, de biztos lesz olyan hely, ahol jól fog állni.
  • dez #3
    Kicsit útban van a talp első része...
  • gz8 #2
    Maga a dizájn tetszetős, de az alsó képen öléggé szembetűnő parkettaminta egy kissé furán veszi ki magát.
  • ttbela #1
    hogy lehet ilyen ronda???? :S