Specker Balázs

Újabb vádak a volt CA vezér ellen

A két évvel ezelőtt 2,2 milliárd dolláros sikkasztási ügybe keveredett Sanjay Kumart - a korábbi Computer Associates vezérigazgatót - azzal vádolják, hogy terhelő bizonyítékokat semmisített meg laptopja merevlemezén.

Február 2-án a New York-i ügyészség írásban közölte, bizonyítani tudja, Kumar megformázta laptopja winchesterét, hogy mentse a bőrét - írj a Computerworld. A hivatalos levélben foglaltak szerint a formatálás azután történt, hogy megindult a vizsgálat az ügyben. Jack Cooney, Kumar ügyvédje elmondta, a most lábra kapott feltételezések teljeséggel alaptalanok, védence nem semmisített meg semmilyen, az ügyhöz kapcsolódó bizonyítékot.


Sanjay Kumar
A CA 2004-ben arra kényszerült, hogy megváljon vezetésétől, miután egy szúrópróbaszerű könyvelési vizsgálaton szabálytalanságokat talált az adóhatóság. Kumar és Stephen Richards, az értékesítési osztály vezetője 2004 szeptemberében került a vádlottak padjára, ahol bűnősnek találták, a most felmerült bizonyíték-megsemmisítési ügyben pedig újabb jogi hercehurca vár rájuk, pláne, hogy az ügyészség szerint annak idején felszólították a CA dolgozóit, szolgáltassák be a birtokukban lévő bizonyítékokat.

A kerületi ügyészség április 24-ére tűzte ki a tárgyalás időpontját. Kumar ártatlannak vallotta magát az ellen felhozott vádakban, melyek között a botránnyal kapcsolatos szabálysértések mellett biztonsági visszaélések is szerepelnek.

"Több mint másfél évvel az eset után, az ügyész úr még mindig azon fáradozik, hogy bebizonyítsa, ügyfelem ténylegesen bűnt követett el. Ezeknek az alaptalan feltevéseknek nincs helyük az ügyben, és Kumar úr ezt egy percig sem fogja véka alá rejteni a tárgyalóteremben" - fejtette ki véleményét Cooney a ZDNet oldalán.

Az ügyészség levelében az is szerepel, hogy a bizonyítékok szerint Richards létrehozott a merevlemezén egy "elhamvasztani" feliratú mappát, miután megkapta az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet bírósági idézését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #4
    ", bizonyítani tudja, Kumar megformázta laptopja winchesterét, hogy mentse a bőrét"
    mér, talán nincs joga egy format c: -hez? LOL
  • htmm #3
    Elbeszeltek egymas mellett. Format c: utan az osszes adat ott van a lemezen, konnyen visszaallithato.
    Formazas helyett nullakkall kellett volna teleirni a lemezt...
  • aaaaa #2
    Persze lett volna olyan hülye és egyből bemutatta volna a hatóságoknak, hogy még jobban meg tudják büntetni... Vagy netán olyat is rá tudjanak húzni, amiről még fogalmuk sem volt. Egyszerűen nem értem, miért kellet volna másképp cselelknie... Azért aki tud 2 milliárdot sikkasztani az nem most jött le a falvédőről, és tudja, hogy a hatóságok nem akarhatnak semmi jót neki. A részletes beismerés meg általában súlyosabb büntetéssel szokott járni, akkor is, ha ennek pont az ellenkezőjét híresztelik egyesek...
  • Commandante #1
    Azert megneznem en azt az ipset, aki ugy tud 2,2 millirad USD-t sikkasztani, hogy arrol senki sem tud.

    Amugy meg eleg gaz, hogy egy IT teruleten dolgozo vezeto nem tudja ugy eltuntetni az adatokat, hogy arra ne jojjon ra senki. Egy format c: azert koztudottan keves.