SG.hu

Robotokkal újít a LEGO

A technológia, a technikai újdonságok ma már nem csak hétköznapi életünket és munkánkat könnyítik meg, hanem a gyerekek játékaiba is beépülnek.

Egyre több elektronikusan működő, intelligens játékszer kapható, amely hozzásegíti a gyerekeket és a fiatalokat, hogy mindennapjainkat átszövő technológiákat megismerjék, könnyebben alkalmazkodjanak "gombnyomásokra" működő világunkhoz - emellett pedig egy-egy ilyen játék remek szórakozást is jelent. Az ilyen jövőt idéző játékok körét gazdagítja a LEGO MINDSTORMS NXT nevű új játéka.


A robot eszközkészlet ideális játék a 10 éven felüli felfedezők, robotfanatikusok és LEGO építő fiatalok számára, és amely a megépítés után úgy mozog és viselkedik, ahogyan ők szeretnék. Sőt, nemcsak mozog, hanem megkülönbözteti a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és táncol is! Megfelelő programozása esetén pedig akár utasítást is tud küldeni, például mobiltelefonra fotó készítésére. A robotkészlet nemcsak a technológia iránti elkötelezettséget növeli, hanem a problémamegoldó készséget is fejleszti. Használata rendkívül egyszerűen megtanulható, és végtelen lehetőségeket rejt, intelligens technológiái révén pedig könnyedén és tetszés szerinti formában kelthető életre.


A játékrobot lelke egy ún. NXT építőkocka, amely egy önálló, számítógép segítségével programozható, 32 bites mikroprocesszort tartalmaz. Ez a kis eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy USB csatlakozással szabadon fejleszthető és bővíthető, így a robot a számítógéptől teljesen független életre kel, és - Bluetooth kapcsolat segítségével - akár mobiltelefonról vagy PDA-ról (palmtop) is irányítható. A rendszer előző változataihoz képest új technológiákkal és kibővített érzékelő képességekkel felruházott verziója 2006. második felében jelenik meg. Becslések szerint 2006-ban már egymillió gyermek és felnőtt fog játszani vele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ebertek #7
    A progi, amivel lehet programozni az teljesen más lesz mint annó az RCX-hez volt. Sokkal profibbnak néz ki az egész.
  • Tetsuo #6
    Úgy kb 80e ft lesz?
  • Ratty #5
    Engem inkább az érdekelne, hogy milyen szoftverek vannak rajta ;)
  • zberta #4
    Fú nekem kell egy ilyen mennyibe kerül és hol?
  • ebertek #2
    Élőben is jól néz ki :]
    Lehet belőle skorpiót csinálni, s ha elérakod a kezed (vagy bármi mást), akkor lecsapja a farkával. Vagy fullánjával. Vagy tudomisén mijével.
  • BandiG #1
    Ez király!!!!!!
    A régiben nagyon szar volt az infra adatátvitel. Pedig már majdnem vettem olyat is, mert nagyon ott van a cucc. Meg remélem akkor már raktak bele több memóriát meg kicsit turbózott procit is az elődhöz képes...