Berta Sándor

Megkezdődött az újabb roham a .eu doménekért

A .eu-s csúcsdomén alá tartozó regisztráció első szakaszában a szakemberek 170 000 kérelmet jegyeztek fel, ezek közül eddig 12 ezret fogadtak el. A tegnap kezdődött és április 7-ig tartó második szakaszban elvileg már bárki részt vehet.

Február 7-én reggel megkezdődött a .eu csúcsdomén alá tartozó doménnevek regisztrációjának második szakasza. Az első szakaszban a nyilvános intézmények, különböző hivatalok foglalhatták le az őket érdeklő doménneveket. Most a cég- és márkanevek, a védett nevek és fogalmak - ideértve a különböző irodalmi vagy művészeti alkotásokat és családneveket is - doménneveinek regisztrációjára kerül sor. Csupán egy szabály van: "Az nyer, aki elsőként regisztrálja az adott doménnevet."

Még magukat a szakembereket is meglepte a tegnapi roham. Az EURid európai regisztrációs szervezethez csak az első 15 percben 27 949 doménnév-regisztrációs kérelem futott be, egy óra elteltével pedig már 71 235 kérelmet jegyeztek fel. A legnépszerűbb doménnév - az EURid tájékoztatása szerint - az első órában a szex.eu volt 23, ezt követte a schuhmacher.eu 15, a realestate.eu 12, valamint a business.eu szintén 12 kérelemmel.

A szervezet képviselői közölték, hogy a regisztrációs folyamat második szakaszában a legtöbb .eu-s doménnév-kérelem eddig Németországból érkezett. A németek után a legaktívabbnak a hollandok és a franciák bizonyultak. Érdekes módon a briteket látszólag nem igazán hozta lázba az egész esemény. Magyarországról ma estig 1291 kérelem érkezett be, ez az összes regisztrációs bejegyzés alig fél százaléka. Egyébként az európai doménnév-regisztrációs szervezet 15 percenként frissíti honlapján a legfontosabb statisztikai adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!