Gyurkity Péter

Jön az iPod mobil?

Lapértesülések szerint az Apple új kérelmet nyújtott be az amerikai Szabadalmi Hivatalhoz, amely a mobilpiac felé történő elmozdulását jelzi.

A napokban több hírforrás is beszámolt a vállalat lépéséről, amelyre elemzők már jó ideje számítottak. Az Apple ugyanis szeretné levédetni a „Mobile Me” kifejezést az Egyesült Államokban, ami arra utal, hogy jelentős tervei vannak a mobiltelefonok piacán. Ezek a tervek nagy valószínűséggel az iPod lejátszókkal fonódnak össze, és új tartalomszolgáltatásokkal, szórakoztató-elektronikai eszközökkel, vagy akár saját mobil készülékekkel kapcsolatosak.

A Reuters értesülése szerint a vállalat január 5-én, tehát a múlt héten fordult beadványával a Szabadalmi Hivatalhoz. Ebben a „Mobile Me” kifejezés levédését kérik, amely egyéb területek mellett az „adatok, képek, zenei anyagok, filmek és dokumentumok” továbbítását és fogadását fedné le, a helyi, vagy globális kommunikációs hálózatokon. Szakértők egyetértenek abban, hogy az Apple végre kész meglépni a jó ideje megjósolt döntést, és több újdonsággal szeretne betörni a mobiltelefonok piacára. Az AppleInsider ennél is több információt közöl, és megemlíti, hogy egyszerre négy beadvány érkezett a hivatalhoz.

Az első szerint a „Mobile Me” egy olyan eszköz, amely magában foglalhat különböző szolgáltatásokat az adatmentéstől a szoftverfrissítésen át, a webfejlesztési, hosztolási feladatokig. A második a digitális zenei anyagok szórásával kapcsolatos, a harmadik pedig a hordozható szórakoztató-elektronikai eszköz szerepkörével. A negyedik, utolsó cikkely a már említett szolgáltatásokat írja körül, amely minden bizonnyal a készülék legfontosabb része lesz. Jelenleg ennyit tudunk, és mivel az Apple szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, egyelőre be kell érnünk a rendelkezésre álló információkkal.

Ezen a területen eddig főleg a Motorola kapcsán jelent meg az Apple: az iTunes szoftvert támogató ROKR telefonok tavaly igen népszerűnek bizonyultak, és többek között ennek köszönhető, hogy az amerikai cég a második helyen végzett a gyártók ranglistáján. Az Apple elképzeléseivel kapcsolatban több spekuláció is napvilágot látott. Ezek szerint a cég saját iPod mobiltelefonnal készül, míg mások hagyományos mobil előfizetések forgalmazását is lehetségesnek tartják a cég részéről. Steve Jobsék azonban egyelőre hallgatnak, így sem az elemzők, sem a rajongók nem mehetnek biztosra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ThomasTheKoRner #16
    Jahh...azt még elfelejtetted hozzátenni hogy mindez maximum 20 ezer legyen kártyásan...
  • wmatyi #15
    Ha kijön egy mobil, amiben lesz egy cserélhető obis tükörreflexes gép, egy 15-20 óra lejátszási idejű mp3 lejátszó és még teleportálni is lehet vele, akkor lehet, hogy beszerek egyet, addig ez egy vicc :)
  • Supergamer_real #14
    bikra szellem = birka szellem
  • Supergamer_real #13
    "Az iPod nano-m mellet jól fog mutatni!"

    "Ha lesz Apple mobil tuti az lesz a köv telefonom."

    stb., stb.


    Rajongás egy még nem is létező termékért.

    Fejet kell hajtsak a marketing "hatalma" és a bikra szellem előtt.

    Néphülyítés felső fokon!

  • ReTeK #12
    érdekes hogy az is szempont már hogy elopják e majd tőllem a cuccot vagy sem
  • Commandante #11
    "az bizony hamarabb lemerül ám, mintha más zenelejátszót hallgatnál"

    többet kell tolteni, hamarabb kipurcan az aksi, es mire idejutsz, "olcsobb" venni egy uj trendi telefont, mint egy baromi draga aksit, es az egesz kezdodik elorol
  • noss #10
    ajánlanék egy kisméretű, elegáns hátizsákot vagy kézitáskát! =)

    amúgy én a "fényképezős" mobilokat nemcsak a pocsék minőségük miatt utálom, hanem inkább a körülöttük lévő hype-ot, amikor hülyének néz mindenkit a telefoncég! 640*480-as brilliáns képek - aha, mikor még a fényképezőgépeknél is csak a megapixelhajhászat megy, én meg csak reménytelenül várok a Foveon-os technológiák térnyerésére...

    lényeg a lényeg, a telefonba bezsúfolt cuccok soxor elég gagyik. a cégek meg azért is nyomatják ezeket annyira, mert a sok igénytelen felhasználó meg is veszi ezeket. (ide most azokat az embereket, akik tényleg el is hiszik, hogy fényképezőgépes rádiótelefont vesznek)

    másik szempont: ha zenét hallgatsz a telefonodon, az bizony hamarabb lemerül ám, mintha más zenelejátszót hallgatnál... ;)
    csak azért írom ezt mert ez is szempont lehet új készülék(ek) vásárlásakor...
  • airwalker #9
    Ha elmegyek valahova a gatyám egyik zsebébe teszem a telefonom, másikba a lakáskulcsot, hogy ne karcolja össze. A kabátom egyik zsebébe mehet az mp3 lejátszó, a másikba pedig a fényképező. Máris úgy érzem magam mint egy kitömött majom, mért ne lenne jó, ha mindez egy kütyüben, egy zsebben elférne? Úgyis ez a jövő, akár ellopják, akár nem. Az egyetlen gond ezzel, hogy a kis helyen elférő dolgok mindig rosszabb minőséget produkálnak, lásd mobilok fényképezői...
  • ThomasTheKoRner #8
    Én is a céleszközök híve vagyok!
    Telefonálni,fényképezni,és mp3-at hallgatni egy eszközzel is lehet...csak nem érdemes!
    Mert akárki akármit mond,még mindig érvényesül a mindent tud,de ugyanakkor semmit nem tud normálisan!
    Ugyanazért az árért(vagy kevesebbért)3 különböző eszközt vehetsz,ami csak egyetlen dolgot tud,de azt legalább PROFIN!
  • smv #7
    Elég szomorú. Nekem is éppen ezért nicnsenek drága (vagy drágának kinéző) cuccaim, mert ha ellopják, akkor jóideig nem tudok újat venni...