SG.hu

Új otthoni szórakoztató és mobil Intel platformok

Az Intel bemutatta otthoni személyi számítógépek és laptopok számára kifejlesztett két új platformját, a Viiv és a Centrino Duo technológiát. Az új platformok az otthon, útközben és munkavégzés közben egyre inkább terjedő digitális életstílus minél szélesebb körben való alkalmazását célozzák.

Az új márkák egyben új utakat nyitnak meg a személyi szórakozás és az üzleti információk felhasználása terén, beleértve ebbe azt, hogy a vásárlók bárhol, bármikor, az eszközök vagy képernyők széles skáláján hozzáférhetnek digitális tartalmaikhoz. Az Intel Viiv technológia egyszerűbbé teszi a felhasználók számára, hogy megnézzék, kezeljék és megosszák digitális tartalmaikat és információikat otthonukon belül.

Az új platformok "szívét" az Intel új, kétmagos processzorai jelentik, amelyet a cég 65 nanométeres gyártási technológiájával állítanak elő. Ezek közé tartozik a korábban "Yonah" kódnéven ismert IntelR Core Duo processzor, amelynek egyedi dizájnja egy nagyobb postai bélyegző méretében egyesít magában két processzort, kiemelkedő energiafelhasználási hatékonyságot biztosítva. A Core Duo az Intel Centrino Duo mobil technológiákban, valamint a Viiv technológia bizonyos modelljeiben lesz megtalálható. A cég bevezette továbbá a korábban Presler kódnéven ismert, asztali PC-k számára kifejlesztett új kétmagos IntelR Pentium D processzort, amely megtalálható lesz a Viiv technológia számos modelljében is, és megnövekedett teljesítményt biztosít multi-tasking, több felhasználós működés és a szórakozás különféle típusai számára.

Az Intel Viiv technológia segítségével a családok egyetlen távirányító segítségével ugyanúgy kezelhetik számítógépüket, mint televíziójukat. A platform magában foglalja a Microsoft Windows* XP Media Center Edition 2005 operációs rendszert és média szoftvert, amely lehetővé teszi a videózást vagy számítógépes játékot, mialatt ugyanazon integrált rendszer a legújabb zenéket tölti le. A Viiv technológiák számos PC-kialakításban elérhetőek, beleértve ebbe a "all-in-one", hibrid, televízió jellegű külsővel rendelkező számítógépeket, keskeny fogyasztói elektronikai és könyv formátumú megjelenéseket, valamint a tornyos asztali gép kialakítást. A mai naptól kezdődően 2006 első felében a PC gyártók világszerte több, mint 80, a platformon alapuló rendszerrel jelennek meg a piacon.

A platform támogatja az otthoni lejátszásra megfelelő minőségű audio és high definition formátumú videók lejátszását 5.1-es sorround hangrendszertől 7.1-ig, valamint egyetlen gomb megnyomásával lehetővé teszi a rendszer azonnali ki- és bekapcsolását (az aktiválást követő első boot-olás után). Az idei év folyamán a vállalat további szoftver-tulajdonságokkal látja el a platformot, amelyek egyszerűsítik az otthoni hálózatra tartozó bizonyos eszközök set-upját, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók szórakoztató anyagokat továbbítsanak Intel Viiv- technológiás személyi számítógépükről egyéb igazolt hálózati eszközökre, mint például digitális tv készülékekre, DVD lejátszókra, set-top boxokra és vezeték nélküli routerekre.

A Centrino Duo jelentős teljesítmény-növekedést (több, mint 70%-ot) jelent akár a filmeket, zenéket vagy játékokat szabadságukra magukkal vivő családok, akár a folyamatosan úton lévő üzletemberek számára, mialatt a korábbi generációkhoz képest 28%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Az eredmény: a rendszer válaszadási képességének emelkedése és hosszabb akkumulátor-élettartam, mindez innovatív laptop- dizájnok széles választékával.

A platform a Core Duo kétmagos processzorból, valamit a mobil 945 Express lapkakészlet családból áll. A platform tartalmazza továbbá az Intel PRO/Wireless 3945ABG hálózati kapcsolatot, amely az Intel következő generációs, a standard Wi-Fi kapcsolatokat meghaladó WLAN teljesítményt nyújtó hálózati kapcsolata, és segítségével az alkalmazások "tudatosabbá" válnak, gyorsabban reagálnak, könnyebben kapcsolhatóak hálózatokba, azaz végső soron magasabb szintű mobil élményt tesznek lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!