MTI

Jó évre számít a német szórakoztató elektronikai ipar

Az új digitális készülékek iránti érdeklődés és az idén az országban megrendezendő futball világbajnokság rekord évet ígér a német szórakoztató elektronikai ágazatnak.

A GfU (Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik) szakmai szervezet szóvivője Roland Stehle szerint az ágazat bizakodva tekint az év elé. Legkevesebb tíz százalékos forgalom növekedésre, összesen több mint 33 milliárd eurós forgalomra számítanak. Tavaly hét százalékkal bővült a forgalom. A legjelentősebb bevételtermelő vivőtermék az LCD és plazmatévék, amelyek rohamosan szorítják ki a piacról a képcsöves készülékeket. Az idén előreláthatólag több mint hárommillió darab ilyen tévét adnak el Németországban, 70 százalékkal többet mint 2005-ben. A növekedés jórészt a nyáron megrendezésre kerülő futball világbajnokságnak lesz köszönhető.

Hasonló ütemű, úgy 70 százalékos növekedés lesz várható a DVD rekorderek forgalmában is, MP3 lejátszót pedig mintegy ötödével többet adnak majd el. A mobiltelefon készülékek forgalmában azonban mindössze öt százalékos növekedésre lehet számítani. A személyi számítógép piac elsősorban a notebook készülékek forgalmának köszönhetően élvez majd fellendülést. 2005-ben első alkalommal múlta felül a notebook készülékek forgalma az asztali konfigurációkét. Az idén mintegy 4,1 millió személyi számítógép kel majd el a 2005-ös 3,7 millió után. Digitális fényképezőgépet nyolcmillió után 8,5 milliót értékesítenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!