Specker Balázs

Filmes pályázatot indít a Mozilla

A nyílt forráskódú böngészőiről elhíresült Mozilla csütörtökön reklámfilm pályázatot indított az amatőr és profi filmesek körében. A versenyre bárki benevezhet félperces, sugározható minőségű Firefox-filmjével.

A Firefox Flick Ad Contest nevet viselő pályázaton résztvevő munkákat filmes, tévés és reklámszakemberekből álló zsűri bírálja el. A döntőbizottság tagjai között szerepel Freddy Rodriguez, az HBO Sírhantművek című sorozatának szereplője, Ben Younger, a Brókerarcok író-rendezője, Warren Zide, az Amerikai pite producere, valamint Scott Goodson, a Strwayberry Frog reklámügynökség vezérigazgatója is.

A Mozilla a FireFox Flick kampány részeként már indított hasonló kezdeményezést a hónap folyamán. Akkor a Firefox rajongói rövidfilmjeikben zenghették el dicshimnuszaikat kedvenc böngészőjükről. Eddig több tucat amatőr videofelvétel került fel a szoftvert népszerűsítő weboldalon. A rövidfilmek több mint 20 országból érkeztek. Paul Kim, a Mozilla termékmarketing-igazgatója elmondta, hogy eddig hasonló kezdeményezésekkel több, mint 50 milliós felhasználói bázist sikerült felépíteniük. "Most álltjuk össze a Firefox 2006-os marketingterveit és minden lehetőségre nyitottak vagyunk" - mondta Kim a TechWeb Newsnak adott interjújában.

A Mozilla emellett igyekszik meggyőzni a gyártókat arról, hogy PC-iket Firefox-szal hozzák forgalomba. Kim nem fedte fel egyik leendő partnerük nevét sem, azonban elmondta, hogy "erőteljesen igyekeznek minden terjesztési lehetőséget kihasználni". Ám a Firefox még mindig kishalnak számít az Internet Explorer mellett a böngészők piacán. Októberben, szemben a IE 86,52%-os részesedésével, mindössze 8,59%-os szeletet tudhatott magáénak az egészből - derül ki a NetApplications felméréséből.

A részesedést illetően igencsak nagy eltérést mutatnak az egyes becslések. Van olyan piackutató cég, amely már 10% felettire becsüli a Firefox részesedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smv #22
    Elnézést kérek. Bocsánat, hogy úgy lett megírva a cucc, hogy a firefox fanoknál fél másodperc alatt, a más brúzereket használóknál meg 20 másodperc alatt induljon el.
  • Cat 02 #21
    "Októberben, szemben a IE 86,52%-os részesedésével, mindössze 8,59%-os szeletet tudhatott magáénak az egészből"

    ha alaba Fox lenne rajta akkor kb 80 lenne :D
  • Caro #20
    Ha már ment egyszer, utána tényleg gyorsan indul, de az első indítás lassú.
  • EvilDevil #19
    ha tényleg fél perc alatt indul.. akkor az 100%, hogy nem a firefox hibája!!! sokkal inkább az oprendszeré vagy a gépé!
  • EvilDevil #18
    Figyelj ha van egy normális sebességű géped akkor elindul gyorsan... de nem 486-osra tervezték azt be kell látnod...

    én akkor is azt mondom, hogy nálad van a bibi és nem
    a Firefoxban... gondolom Linux alól indítod, és a Linux ugyebár tökéletes..
  • smv #17
    Miért használnék amikor van Operám is? Üt mindent ;>
  • dester #16
    Használjatok Orca Browser-t.:)

    Az IE alapú Avant Browser a kezelőfelülete, de ez a firefox (gecko) motorját használja.

    Orca Browser 1.0
  • Shadow_THH #15
    akkor használjatok ie-t az 0.000001 másodperc alatt elindul!!4444
  • DMZ #14
    Bizonyára azért indul nálatok olyan lassan a firefox, mert bekapcsolás után egyből rányomtok az ikonjára. Meg kell várni, míg a windows eléri a halózatot (vagy mit csinál ) , és aztán valóban kb. 3 mp alatt elindul.
  • Caro #13
    Ja, nálam 300-as laptopon indul ~40 mp alatt, bár az 1.5 valamivel gyorsabb.
    Lehet rakok rá egy operát.