Berta Sándor

Női sztárokra kerestek legtöbben az interneten

Mindhárom népszerű online keresőnél nő végzett az élen az idei keresési rangsorban. A Google-nál Janet Jackson, a Yahoonál Britney Spears, míg a Lycosnál Paris Hilton volt a legkeresettebb személyiség.

A Google listáján Janet Jackson lett az első, megelőzve a Katrina hurrikánt és a cunamit. A negyedik legkeresettebb személy/tárgy/fogalom az Xbox 360, az ötödik Brad Pitt, a hatodik pedig Michael Jackson volt. A hetedik helyen az American Idol, a nyolcadikon Britney Spears, a kilencediken Angelina Jolie végzett, míg a tizedik Harry Potter lett.

A Yahoo-nál is elkészült a 2005-ös keresési toplista. Az első itt Britney Spears lett, míg a dobogó második fokára az 50 Cent, a harmadik fokára pedig a Cartoon Network állhatna fel. A negyedik Mariah Carey, az ötödik a Green Day, a hatodik Jessica Simpson lett. Őt Paris Hilton követi, majd Eminem és Ciara jön, a sort Lindsay Lohan zárja. A Lycosnál ez a rangsor kicsit másképpen fest. Az első helyet Paris Hilton szerezte meg - érdekesség, hogy tavaly ő volt a második legkeresettebb. A képzeletbeli dobogó második fokára Pamela Anderson, míg a harmadikra Britney Spears állhatna fel. A lista további helyezettjei: Poker (4.), Dragonball (5.), Jennifer Lopez (6.), WWE (7.), Pokemon (8.), Playstation (9.) és a Katrina hurrikán (10.).


Janet Jackson népszerűségén sokat dobott kivillanó testrésze

A szintén népszerű Ask Jeevesnél a Top10-es lista első helyén Richard Pryor, a nemrég elhunyt, népszerű komikus-színész található. Őt a rangsorban sorrendben Stanley Tookie Williams, a Winter solstice, Gerald Ford, King Kong, Reggie Bush, Jack Black, a Survivor: Guatemala, Bono és Prince követik. Az AOL-nál főleg a fogalmak hódítottak. A Lottery szerezte meg az első helyet, a Horoscopes a másodikat, a Tattoos a harmadikat, a Lyrics a negyediket, a Ringtones pedig az ötödiket. Az IRS lett a hatodik, a Jokes a hetedik, az American Idol a nyolcadik, a Hairstyles a kilencedik, míg a NASCAR a lista tizedik helyére fért fel.

A szakemberek szerint mindez persze csak egy szubjektív és a pillanatnyi állapotot tükröző rangsor, ami lehet, hogy már egy óra múlva másképpen festene. Ugyanakkor ezekből a keresési szavakból világosan következtethetünk egy adott online kereső célközönségére, az őket leginkább érdeklő témákra és személyekre is. Érdekesség az is, hogy változnak az idők, és az elmúlt évekhez képest már régen nem a sex vagy az mp3 a legkeresettebb kifejezés.

Itthon kicsit eltérő a helyzet: az ETARGET felméréséből éppen az derült ki, hogy a magyarok karácsonykor is buják, hisz a 10 legkeresettebb szó között előkelő helyen végzett a sex, szex és pornó szó is. A Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon önálló internetes társaságként működő cég a mai napig 13 jelentős magyar portállal áll szerződésben, melyek napi látogatottsága összességében meghaladja az egymillió főt.

A most befejezett, az elmúlt 7 napra vonatkozó felmérésből kiderült, hogy a magyarok többsége ajándékokat, képeslapokat és karácsonnyal kapcsolatos dolgokat keres a világhálón, ám úgy tűnik, az ünnepek izgalma másra is átterjed. A pornó, valamint szex szó - mind a magyar, mind az angol helyesírással - olyan népszerűségnek örvend, hogy még a karácsony sem tudja kiszorítani a 10 legnépszerűbb szó közül. Gyakori ezen szavak üzlettel, webshoppal való társítása is, így ne lepődjünk meg ha kedvesünktől pikáns ajándékot kapunk - a statisztikák szerint erre nagy esélyünk van!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peca #11
    ...erdekesseg az is, hogy epp abban a pillanatban tobb mint 5 kamera figyelt pont oda
  • smv #10
    Gúúglepícstör powa.
  • cipo000 #9
    Én egész évben egyikre se kerestem rá csak Elisha Cuthbertre. Sztem mindegyiknél jobb:D
  • irkab1rka #8
    aham. Ezek ilyenek.
  • RpPRO #7
    Broaf! Koldokeig ero melle latvanyosan felstocolva, h az mar nagyon nem termeszetes. Erre keresnek ra az emberek?
  • blackeagle #6
    millió szebb nő van nála , egy nulla ez a picsa a szánalmas előadásával és löttyedt mellével együtt
  • FecaA #5
    pfúj! De ronda! :D
  • craesh #2
    idézet egy angol folyóiratból, sztem olvassátok el:

    "Several readers have said that Janet explained that her red bra was supposed to remain after Justin pulled off the leather cover -- her breast wasn't supposed to show. We have a few problems with that: 1) They'd be idiots not to ensure that it worked that way (but then, they are idiots); 2) If he tore her bra, why aren't shards of cloth visible in the close-up above? And 3) Maybe it's because there is no red bra!? Here's the proof: look at the leather cover -- you're seeing the inside (note the snaps!). And pay particular attention that the red fringe is not a bra cup, but a sewn-on fringe just along the top edge."
  • craesh #1
    lehet direkt csinálta janet nem? :) végülis tényleg milliók kerestek rá az emlitett fenti képre miután eljutott hozzájuk a hir. Sőt a tv-ben is agyon ismételték a jelenetet szerintem :)))