SG.hu

Internetről SIM-kártyára tölthető alkalmazások

Az egyes szolgáltatások használatát egyszerűsítő, SIM kártyára tölthető alkalmazásokat a T-Mobile előfizetői ezentúl internetről saját maguk választhatják ki és telepíthetik a hálózaton keresztül.

Folyamatosan nő a legkorszerűbb, úgynevezett dinamikus SIM-kártyák száma, amelyek a telefonszámok és SMS-ek tárolási lehetőségén túl önálló memóriával rendelkeznek. Ez a memória lehetővé teszi, hogy a kártyákra a szolgáltató hasznos alkalmazásokat, többek között banki szolgáltatások, e-mail, mobil lottó elérését segítő menüt telepítsen előzetesen. A telefon menürendszeréből elérhető felület a mobil lottó esetén pl. segít a szelvények kitöltésében, az ügyfélnek így nem szükséges különböző kódokat megjegyeznie.

A jövőben a T‑Mobile ügyfelei saját maguk választhatják meg, hogy mely SIM-kártyára telepíthető programokat szeretnék használni. A társaság honlapján elérhető új Dinamikus alkalmazáskezelő felületen megfelelő azonosítást követően ugyanis OTA (over the air) megoldással, azaz a mobilhálózaton keresztül telepíthetnek és törölhetnek SIM-alkalmazásokat. Megtekinthetik a kártyán található szolgáltatások aktuális listáját, illetve az elérhető és telepíthető szolgáltatások leírását is. Az alkalmazások letöltéséhez dinamikus előfizetői SIM-kártya szükséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZilogR #3
    ...jajj nem vettem észre, hogy ez egy cikk, így már értem, a "Majd lesz belőle valami" dolgot is...


    -=ZR=-
  • ZilogR #2
    No, ennek a topicnak nagyon örülök!!! Évekkel ezelőtt piacra dobott telefonok tudtak már efféle dolgot (pl.: szinte mindegyik Ericsson). Ez vmi olyasmi volt a felhasználói kézikönyvben, hogy a szolgáltató egy programot helyez el a SIM-en és ezt tudom én használni (pl.: új menüpont jelenik meg a telefonomon és abban szereplő funkciókat használhatom: tudok emailozni, egyenleget lekérdezni, stb...). Ha jól sejtem, ezt magyar szolgáltatók is használják.

    Azért izgat a téma, mert más telefon, más proci, akkor hogyan futtatom ugyanazt a programot egy másik hardveren?


    -=ZR=-
  • lalicsiga #1
    Majd lesz belőle valami.
    Az a kérdés szerintem, hogy ingyenes lesz-e a letöltés!Engem momentán nem érdekel
    ennyi...