Napi Online

Jól megy itthon az Alcatelnek

Az Alcatel Hungary Kft. a tavalyi évhez képest 20 százalékkal magasabb, mintegy 12 millió euró körüli bevételt vár az idei évre, és 100 millió forint körüli nyereséggel számol, mondta Réthy Imre, a társaság ügyvezető igazgatója egy mai sajtótájékoztatón.

A társaság a vezetékes távközlési cégek infrastruktúra építéseihez szállít berendezéseket. Réthy - aki a GKM korábbi közigazgatási államtitkára volt ebben a ciklusban - a legnagyobb partnereikként a T-Com csoportot, az Invitel, a Pantel Hungarotel vállalatokat említette. Az Alcatel másik magyarországi érdekeltsége a Magyar Szállítás Automatizálási Kft. (MASZAT), amely alapvetően a különféle vasúti biztosító berendezések telepítését végzi, s amelyben 60 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Alcatel. A MASZAT 10 millió eurós bevételre számít az idén.

Réthy elmondta: 2005-ben várhatóan 100 ezer Alcatel logós vagy címkés készülék kerül a hazai piacra, jóllehet az ezeket gyártó cégben az Alcatel 5 százalékra csökkentette a részesedését, miután a TCL nevű kínai cég többségi részesedést szerzett a társaságban. A fentieken kívül az egyéb tevékenységekkel együtt a az Alcatel Magyarországon realizált bevétele csoportszinten összesen 34 millió eurót tesz ki az idén. Ebben nem szerepel a fenti készülékértékesítésből származó bevétel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!