Specker Balázs

Partnerségi megállapodást kötött az Intel és a BMW

A megállapodás technológiára, együttes marketing-tevékenységre és motorsport szponzorációra terjed ki.

Az Intel és a BMW csoport ma egy technológiára, közös marketing-tevékenységre és a BMW Sauber Forma 1-es istálló szponzorálására vonatkozó átfogó partnerségi megállapodás megkötését jelentette be. A megállapodás részeként a BMW csoport egészében, valamint globális forgalmazói hálózatában is Intel technológiát alkalmaznak majd. Emellett az Intel a BMW Sauber Forma 1-es istálló hivatalos vállalati partnerévé is válik. A BMW 2005 januárjában vásárolta meg a Sauber csapatot.

A több évre szóló megállapodás és hosszú távú technológiai partnerség keretében az Intel segíti a BMW-t annak egész világra kiterjedő adatközpontjai informatikai infrastruktúrájának egységesítésében, valamint IT megoldásokat nyújt világszerte 3000 BMW-forgalmazónak. Az alkalmazottak mobilitását elősegítendő, a BMW csoport vállalati laptopjait Centrino mobil technológián alapuló noteszgépekre cseréli, valamint jelentősen megnöveli az Intel-alapú PDA-k cégen belüli használatát is. A két cég megállapodott továbbá egy olyan iparági specifikáció közös fejlesztésében is, amely lehetővé tesz a harmadik fél által gyártott eszközök (beleértve ebbe a telefonokat és hordozható zene-lejátszókat) zökkenőmentes integrációját a BMW által gyártott járművekbe.

"A megkötött átfogó megállapodás a világ két leginkább csodált és leginnovatívabb márkáját hozza össze. Az Intel technológiája és a BMW-nek az autóiparban bizonyított merészsége egy igen hatékony kombináció. A két márka között meglévő szinergiákra alapozva az Intel és a BMW a tervek szerint igen szoros együttműködést valósít meg az informatika és a marketing területén" - nyilatkozta Eric Kim, az Intel elnökhelyettese és marketingért felelős vezérigazgatója.

"A tény, hogy az Intel a BMW Sauber Forma 1-es istálló hivatalos támogatójává vált, segíti az Intelt abban, hogy minden évben szenvedélyes rajongók millióihoz jusson el - olyan rajongókhoz, akik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a technológia milyen fontos szerepet játszik a Forma 1 világában. Az Intel saját technológiáját bocsátja a BMW rendelkezésére, egy olyan technológiát, amely reményeink szerint javítja majd az istálló teljesítményét" - tette hozzá Eric Kim.

Prof. Dr. Burkhard Göschel, a BMW- csoport beszerzésért és fejlesztésért felelős igazgatósági tagja a bejelentés kapcsán elmondta: "A BMW csoporthoz hasonlóan az Intel is a legmagasabb követelményeket támasztja saját magával szemben a teljesítmény, az innováció és a termékek minősége tekintetében. A technológia területén betöltött vezető szerep biztosítása mindkét cég számára alapvető cél. Az Intel innovatív technológiái és magas hatékonyságú megoldásai tökéletesen támogatják és kiegészítik ötleteink innovatív termékek formájában történő szisztematikus megvalósítására kidolgozott módszereinket. A most megkötött partnerség gyümölcsöző lesz mind az informatika, mind az ügyfeleink, mind pedig Forma 1-es csapatunk szempontjából."

"A Forma 1" - tette hozzá Prof. Dr. Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója - "a csúcstechnológiát testesíti meg. Paraméterek százainak ellenőrzését és koordinációját követeli meg egyszerre, és minden egyes lépést tökéletesen kell megvalósítani. A legfejlettebb technológia a siker egyik alapköve, és a BMW felismerte ezt a kihívást. Örömünkre szolgál, hogy velünk együttműködve egy olyan remek partner, mint az Intel is így cselekszik". A BMW Sauber Forma 1-es istálló és új partnerei az új csapatot 2006. január 16-án és 17-én mutatják be Valenciában, Spanyolországban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!