MTI

Tiltakozás a Deutsche Telekom leépítései ellen

A Deutsche Telekom tervezett létszámcsökkentése ellen hétfőre Németország-szerte tüntetésekre hívta fel a távközlési óriáscég dolgozóit a ver.di szakszervezeti szövetség.

A szövetség tájékoztatása szerint a cég különböző német telephelyein összesen 25 ezer tiltakozót várnak. A cég Németországban 170 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A ver.di szóvivője szerint a cég jóra fordult gazdasági helyzete nem tesz indokolttá ilyesfajta megtakarításokat: a cég az idén rekord nyereségre számít. Így a szövetség az akarja elérni, hogy meghirdetett formájában a létszámcsökkentési terv kerüljön le a napirendről. A munkahelycsökkentés helyett a Deutsche Telekomnak inkább az innovációs, minőségi és szolgáltatási offenzívát kellene előtérbe helyeznie, vélekedik a ver.di.

A szövetség az egyébként is meglehetősen pontatlanul körvonalazott leépítési tervek világos kiigazítását várja. A Deutsche Telekom a technológiai átalakulással magyarázza, hogy szerinte sok munkahely feleslegessé vált. A vállalat és a ver.di hetekig folytatott tárgyalásokat, kevés eredménnyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!