Berta Sándor

Vírustámadás érte az FBI-t

Miközben az FBI képviselője pont azt bizonygatta, hogy a terroristák nem képesek komolyabb támadásokra felhasználni a világhálót, vírusos e-mailek ezrei bénították meg a szervezet központi számítógépét.

"Az Al-Quaida és más terrorcsoportok ugyan fokozatosan fejlesztik számítógépes és internetes tudásukat, azonban még nincsenek abban a helyzetben, hogy fontos intézményeket vagy rendszereket támadjanak meg a világhálón keresztül" - nyilatkozta Louis M. Reigel, az FBI számítógépes bűnözés elleni részlegének vezetője Washingtonban. "Folyamatosan megfigyelés alatt tartjuk őket és jelenleg semmilyen jel nem mutat arra, hogy ilyen akciókat terveznének amerikai rendszerek vagy intézmények ellen" - fűzte hozzá a szakember.

Az amerikai kormány folyamatosan megpróbál ilyen kibertámadásokat szimulálni, hogy feltérképezze a különböző hivatalok online portáljainak és a számítógépes rendszerek gyenge pontjait, illetve, hogy így modellezzék le a várható károkat. Reigel ugyanakkor elmondta, hogy a részlegben jelenleg 1100 ügynök és munkatárs dolgozik és a megfigyeléseik alapján kijelenthető, hogy a kibertámadások lehetősége a jövőben fokozatosan nő.

A szakember egyúttal bejelentette azt is, hogy egyre sikeresebbek a vírusírók elleni harcban. Így például közel jutottak a Sober-vírus legutóbbi változatát készítő és a világra szabadító személy(ek)hez is. Az FBI ebben a nyomozásban a személyes érintettség okán is kettőzött erővel üldözi az elkövetőket. Történt ugyanis, hogy a szervezet központi e-mail szerverét négy napon keresztül "bombázta" valaki vírusos e-mailekkel. A támadások csúcsán az FBI összesen 200 ezer ilyen elektronikus levelet regisztrált percenként. "Ez volt az a pont, amit már nem bírt a rendszer" - mondta Louis M. Reigel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #9
    Szabad ország, szabad emberek. Persze. Lassan már mindent titkosítva kell csinálni a neten... szörnyű, de tényleg...
  • NEXUS6 #8
    A 2001-i WTC támadás elkövetőit, meg a londoni csákókat is figyelte a titkosszaglászás, aztán a ártalmatlannak minősítették őket.
    Persze ugye oszama is tevékenykedett régebben pl Afganistánban is az oroszok ellen, csak akkor ugye az amcsik fizették.

    Valakit látványosan ártalmatlannak minősíteni, meg aztán egy két beszervezett emberkének tippeket adni, nem nagy vasziszdasz, ha az a célunk, hogy még nagyobb elenségnek tüntessük fel, mint amilyen valójában.

    Szal gyanús nekem ez a nyilatkozat utáni, hirtelen betámadás.

    Ha erre hívatkozva sikerül a net kontrolálását elérni, akkor mindent elértek.
  • irkab1rka #7
    Sadist: ne beszél hülyeséget.
    Amerikában a Patriot Act értelmében mindenki terroristának minősül. Nem zárhatják be az országot, meg mindek is. Most az ott a legvidámabb barakk :)
  • dirty dogg #6
    kb annyira jó ez a figyelés, mintha Te vagy én figyelnénk....de lehet mi többre vinnénk.

    fbi....ezt a rakás szerencsétlent.....
  • Sadist #5
    "Folyamatosan megfigyelés alatt tartjuk őket és jelenleg semmilyen jel nem mutat arra, hogy ilyen akciókat terveznének amerikai rendszerek vagy intézmények ellen"

    Ha már ilyen jól megfigyelés alatt tartják a terroristákat, akkor nem lehetne, hogy esetleg le is csapjanak rájuk, és bebörtönözzék őket?
  • noss #4
    "Az amerikai kormány folyamatosan megpróbál ilyen kibertámadásokat szimulálni..."

    na hát ennél nagyobb, ordító kamut régen hallottam már...
    sokkal fontosabb dolgokra is sajnálják a pénzt. max 1-2 laboratóriumi winxp-kínzás az, amit ők szimulációnak hívnak. naná, majd az éles rendszerren tesztelnek... AHA
  • noss #3
    Louis M. Reigel azért tudja ezt ilyen jól, mert ő maga (fikciója) az alkaida, ahogy ezt Angliában (asszem) a bbc egyik későesti adásában említették.
    (Bár lehet h rosszul emléxem.)
  • Jötün #2
    Ez a ciki nem a faláb, ahogy nagyapám mondta...

    Nagypofájú amcsi hülyegyerek, persze magyarázott.


    Üdv Jötün
  • MrCrowley #1
    "200 ezer ilyen elektronikus levelet regisztrált percenként. "Ez volt az a pont, amit már nem bírt a rendszer"".. ez esetben már érdektelen hogy a levélben vírusok voltak..sima DDoS-nak lehet minősíteni a támadást.