Napi Online

T-Mobile: karácsony előtt megszületik a döntés

A Magyar Telekom december 19-én rendkívüli közgyűlést tart, melyen a cég és leányvállalata, a T-Mobile egyesüléséről döntenek majd a részvényesek - közölte a tőzsdei társaság.

Emlékezetes, hogy a Magyar Telekom igazgatósága október 6-án a cégcsoport 2004-ben közzétett középtávú stratégiájával összhangban javaslatot tett a T-Mobile Magyarország Rt.-vel való egyesülésre. A tranzakcióhoz szükséges jogi procedúra körülbelül 250 napot vesz igénybe. Az egyesülés után a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működne az M-Telekom-csoporton belül.

A két társaság összeolvadása állításuk szerint az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel jár. Az egységes ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

A vezetékes és mobil területek harmonizációjára való törekvés ötlete nem egyedülálló, mára számos - vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező - európai nemzeti szolgáltató (British Telecom, France Télécom, Telekom Italia) ismerte fel a konvergenciából eredő stratégiai előnyöket, lehetőségeket. A Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülése tovább élénkíti a versenyt mind a vezetékes, mind a mobilpiacon.

Ezen túl az egyesülés hozzájárul a hosszú távú szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is, s nem utolsó szempontként az M-Telekom vezetése szerint ennek következtében néhány éven belül a csoport pénzügyi teljesítménye jelentősen, akár évi több tíz milliárd forinttal is javulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wmatyi #2
    Nem úgy volt, hogy a monopol helyzet megszüntetése céljából választották ketté, anno a Matáv-ot és az Axelero-t.
    Akkor ha megvalósul a fúzió, az azt jelenti, hogy csak állami kézben nem lehet monopólium?
  • schakaal #1
    Még jó hogy gyűlölöm a t-izét,éppen perben állok velük...