Specker Balázs

Lego vagy merevlemez?

A LaCie hardvergyártó Új játékos csomag néven bejelentette egymásra rakható merevlemezeit. A rikítófehér, piros és kék színekben gyártott külső tárolók teljesen úgy néznek ki, mint ha jól megtermett Lego építőkockák lennének.

A cég úgy véli, hogy a mindennapos tárolás és biztonsági mentés, nemcsak praktikus, de szórakoztató is lehet. A LaCie asztali építőkockáiban 3,5 colos meghajtó található, kapacitásuk 160-tól 500 GB-ig terjed, míg az új sorozat mobil verziójába 2,5 colos meghajtót raktak 40-120 GB tárolóhelyet kínálva a vásárlóknak. A LaCie azt is közölte, hogy a híres francia formatervezővel, Ora-Ïtóval dolgozott együtt a nem mindennapi forma kialakításán. A vállalat állítása szerint az építőkockák üzembe helyezése szinte semmilyen erőfeszítést nem igényel. Az asztali és a mobil verzióban USB 2.0 kapcsolódásra, míg egyes mobil verzióban FireWire 400 csatlakozásra is van lehetőség.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A LaCie mindigis igyekezett kiszélesíteni a merevlemezek formatervezési és teljesítménybeli korlátjait. Az új, építőkocka alakú modellek a játékos oldalunkat mutatják meg" - nyilatkozta Olivier Mirloup, a LaCie termékmenedzsere. "Mostantól az adattárolás olyan szórakoztató lesz, mint egy gyerekjáték, ezek az árnyalatok színesebbé teszik a digitális hétköznapokat."

A LaCie építőkockái már elérhetőek a cég online boltjából és december végéig a gyártó kereskedelmi hálózatában is fellelhetők lesznek. A fehér 160 GB-os 120 dollárba (körülbelül 24 ezer forint), a piros 250 GB-os 150 dollárba (körülbelül 30 ezer forint), a kék 300 GB-os 200 dollárba (körülbelül 40 ezer forint), és a szintén piros 500 GB-os modell pedig 400 dolláros (körülbelül 80 ezer forint) áron lesz elérhető. A csak USB 2.0-s mobilverziók 40 GB-os (fehér), 80 GB-os (kék) és 120 GB-os (piros) tárhellyel lesznek megvásárolhatók - 120, 150, illetve 300 dolláros (körülbelül 24, 30, illetve 60 ezer forint) áron. A 40 GB-os két kimenettel (USB/FireWare 400) ellátott darabokért ugyanazt az árat, míg a nagyobb modellekért 20-30 dollárra többet kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Észventura 22 #19
    hmmm
  • Hegyikecske #18
    2db 250gigás olcsóbb mint 1 500gigás...
  • Cat #17
    meglepő modon 400 megabit :)
    mai sata vinyok 55-60 mega seccel olvasnak, ez meg bír max. 45-öt - ráadásul mi van ha két külső vinyód van...
  • disney #16
    Csak egy kérdés,mekkora a sebessége a FireWire 400 csatinak ?
  • Sir Quno Jedi #15
    Ez egy primitív külső USB rack (á la 5 rugó bárhol aluban), csak pocsék fromatervvel. Gratulálok a készítőknek!

    Még ha lenne valami saját illesztőfelülete, amivel mondjuk a PATA, vagy a SATA szabvány sebességhatárig lehetne használni MIMIMUM, de így USB-vel inkább csak vicc és csak játék... Dizájn és semmi igazi tartalom, tipikus markecingfogás.

    Ha az egymásra pakolt kockák valóban egy egységet alkotnának (mint egy diszkfarm), ráadásképpen jó hűtéssel, amit egyetlen kábellel kéne pusztán csatlakoztatni a PC-hez (akár egy spéci kártyához), elérné a belső cumók sebességét ÉS az ára is kedvező lenne, én rohannék elsőként a boltba, de így csak az őszinte szánalomra telik részemről...
  • Zozo76 #14
    Neha azert tenyleg kitalalnak aranyos dolgokat. Olyan cukorfalat egy ilyen merevlemez. Amugyis lassan mar utalatot valt ki belolem a PCs "kinlodos" felling. De ez annyira aranyos. :)
  • FTeR #13
    azt hittem, ez a cikk nagyobb érdeklődést fog kiváltani.
  • FTeR #12
    van egy egész zsák legóm, valahol a padláson vagy a pinyóban, majd azokat rá pakolom ;P
  • Cleawer #11
    És a 6 éves kisgyerek elkezdett legózni az apuka uj Lego alakú merevlemezével... miután a gyereknek nemtetszett a létrehozott forma a ,ezért egy egyszerű mozdulattal szétszórta a tákolmányt...


    Jolnézki ,de hogy hűtik? a képeken eléggé zártnak néz ki a doboz
  • Cat #10
    ennek akkor van értelme, ha legalább két darabod van...