MTI

A Deutsche Telekom 25 százalékkal növeli befektetéseit

Bejelentett növekedési stratégiája értelmében 2006-ban az idei évinél mintegy 25 százalékkal többet fektet be a német Deutsche Telekom, a legnagyobb európai távközlési vállalat.

Kai-Uwe Ricke DT-elnök egy barcelonai befektetési tanácskozáson elmondta: az idén 7,5-8 milliárd euró lesz a DT beruházásainak értéke. 2006-ban a cég egyebek között 1,2 milliárd euróval költ többet hirdetésre, új termékek és tarifák bevezetésére, hogy ezzel is segítse jövő évi célja, az 5 százalékos forgalomnövekedés elérését. Ricke egyúttal megerősítette a cég akvizíciós stratégiáját: azokra a piacokra összpontosítanak, amelyeken a DT már jelen van, és a felvásárlásoknál a saját tőke megtérülési aránynak legalább nyolc százalékosnak kell lenni.

A Deutsche Telekom 20,7-21 milliárd eurós pénzforgalmi többletet vár az idén egyszeri tételek nélkül, nemzetközi beszámolási szabvány (IFRS) szerint. Jövőre 65,2 milliárd, 2007-ben 66,2 milliárd eurós nettó bevételre számítanak, és az EBITDA visszaesésére 20,2-20,7 milliárd euróra, a gyors fejlesztés, a hagyományos piacok leépülése és a szigorú szabályozási környezet miatt. A költséges, gyors fejlesztés keretében 2007-re 11,5 millió széles sávú vonalat terveznek a mostani 7,3 millió helyett. 2007-re 90 millió ügyfélre számítanak világszerte a mobilszolgáltatásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!