Specker Balázs

A Microsoft fellép az adathalászok ellen

A szoftveróriás bejelentette, megegyezett a Cyota, az Internet Identity és a MarkMonitor biztonsági céggel arról, hogy a jövőben folyamatosan tájékoztatják a céget a felbukkanó adathalász oldalakról. Az így szerzett információkat több termékében is felhasználja majd a Microsoft, többek között az Internet Explorerben, a Hotmailben és a Windows Live-ban is.

A Microsoft már egy jó ideje a WholeSecurity biztonsági céggel közösen folyamatosan frissíti az ismert adathalász oldalak internetes feketelistáját. Egyre nagyobb veszélyt jelentenek az adathalászok, amelyek a felhasználók személyes adatait a legkülönbözőbb módon igyekeznek kicsalni. Óriási fenyegetést jelentenek az elektronikus kereskedelem, az online banki szolgáltatások és más hasonló tevékenységek elterjedésére. "Persze nincs olyan csodafegyver, amivel egy csapásra fel lehetne számolni az adathalászatot" - vélekedett John Scarrow, a Microsoft spam és adathalász ellenes csoportjának vezetője.

Scarrow hozzátette, hogy cégét nagy örömmel tölti el, amiért olyan vezető vállalatokkal együtt nyújthat fokozattabb védelmet az MSN, a Windows Live és a Windows felhasználóknak, mint a Cyota, az Internet Identity és a MarMonitor. Ezzel párhuzamosan a Microsoft elérhetővé tette az MSN Toolbar adathalász-ellenes bővítményének végleges verzióját is. A tesztverzió már augusztus óta letölthető honlapjukról. A szoftvercég ígérete szerint a jelenleg még tesztelés alatt álló Internet Explorer 7-be szintén beépítik ezt a funkciót.

Ugyancsak ide kapcsolódó hír, hogy csütörtökön a Cyota bejelentett, hogy az ING Direct és a Royal Bank of Canada pénzintézet is az ő technológiájukat használja az adathalászok és más veszélyek kiszűrésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    nah, ez pozitív. Csak folytassák az ilyen és ehez hasonló kapcsolatok kiépítését. Legalább az átlag userek legyenek jobban védve az ilyen oldalaktól, akik még IE-t hazsnálnak/fognak használni.