SG.hu

200 000 magyar regisztrálta Windowsát

Továbbra is népszerű a kezdeményezés a hazai felhasználók körében. A Microsoft két újabb speciális ajánlattal kedvez az eredeti Windowst használók számára.

Már több mint 200 ezer magyar felhasználó ellenőrizte Microsoft Windows XP rendszerének eredetiségét az "Eredeti Windows - Valódi Előny" program keretében. A Microsoft a NetGRAL Word 2003 e-learning oktatóanyaggal, és a Windows XP-ről közvetlenül elérhető fénykép-előhívási szolgáltatással bővítette a programon keresztül elérhető speciális ajánlatok körét.

Az "Eredeti Windows - Valódi Előny" program 2005. július 26-án indult el azzal a céllal, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot, és megkülönböztetett előnyöket nyújtson az eredeti Windows operációs rendszerrel rendelkezők számára. A korábbi próbaváltozatokhoz képest a program teljes verziója - a kritikus biztonsági frissítések kivételével - csak az eredeti Windows XP-vel rendelkező felhasználóknak biztosít hozzáférést a cég különböző frissítéseihez. A kezdeményezés folyamatosan bővülő speciális szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál azok számára, akik sikeresen túljutottak az eredetiségvizsgálaton.

Az érvényesítések többsége a különböző Microsoft termékekhez kapcsolódó frissítésekhez, illetve letöltésekhez köthető, melyek az Update webhelyen, illetve a Microsoft Letöltőközponton keresztül vehetők igénybe. A társaság kimutatásai alapján az ellenőrzésen való fennakadás leggyakoribb oka az volt, hogy a felhasználók a program szolgáltatásait érvénytelen mennyiségi licenckulcsokkal próbálták igénybe venni, melyek többségét a Windows operációs rendszer több példányát megvásárolni szándékozó vállalatok licencelik. Elemzések szerint az ellenőrzésen való nem-megfelelési arány a közép-kelet-európai régió országaiban közel azonos volt, köztük a magyarországi adatok a legkedvezőbbek. A régión belül a felhasználók átlagosan 35,4%-a nem jutott tovább az ellenőrzésen, Magyarországon az arányuk 30,6% volt.

2005. november 17-én a Microsoft "Eredeti Windows - Valódi Előny" programja két új ajánlattal bővíti a legális Windows-zal rendelkező felhasználóknak nyújtott szolgáltatások sorát. Az első a NetGRAL Word 2003 e-learning oktatóanyag, melynek révén a Word 2003 alkalmazás gyakorlati használatát sajátíthatják el a felhasználók. Az interaktív oktatóanyag hangalámondásos, amely az auditív módszerrel könnyebben tanuló felhasználóknak nyújt segítséget, míg feliratozása a vizuális típusú hallgatóknak segíti elsajátítani az egyes trükköket, és a munkát leginkább megkönnyítő fortélyokat. A program minden egyes modul végén összefoglalja az adott témakör legfontosabb tudnivalóit, amely segítséget nyújt az addig tanultak áttekintésében. A tananyagban önellenőrző kérdések, és gyakorlati feladatok is találhatók. A speciális ajánlat egy hónapon keresztül ingyenes hozzáférést biztosít az oktatóanyaghoz, mely a program weboldalán érhető el.

A másik a fotónyomtatás rendelése Windows XP-ből. Az operációs rendszer "Nyomatok rendelése az interneten" funkciója szintén a program ajánlati oldalán található letöltéssel aktiválható. A varázslót ezek után a képek mappa jobb oldali menüsorából lehet indítani, és segítségével a fényképeket tartalmazó mappákból közvetlenül rendelhetnek fotónyomatokat a felhasználók. A fotók kidolgozását és a megrendelőhöz való eljuttatását a FotoMarket végzi 10×15 cm-es képméret esetén 29 Ft/kép áron. Az elkészült képek Budapesten, a Lurdy-házban található FotoMarket ügyfélszolgálatán, illetve postai úton vagy futárszolgálat igénybevételével vehetők át. A szolgáltatás aktiválásakor minden felhasználó kap egy regisztrációs kulcsot, amelyet az első rendelés alkalmával kell megadni.

A program speciális ajánlatai között továbbra is elérhető a VirusBuster Professional egy éves, ingyenes változata, amely teljes körű védelmet és szakmai támogatást nyújt a számítógép használat során, valamint az "Eredeti Windows - Valódi Előny" elnevezésű oktatási CD, amely szemléltető videókat és különböző kiegészítő információs anyagokat tartalmaz, elsősorban az otthoni és a kisvállalati felhasználók számára. A CD-n található anyagok a következő témaköröket dolgozzák fel: Marketing alapismeretek (igényes marketing anyagok készítése a Microsoft Office alkalmazásaival, mint például cégbemutató prospektus, prezentáció, stb.) Kapcsolattartás I-II (levelezés, naptár, névjegyek használata, weblapkészítés), Biztonság (SP2, Biztonsági Központ, dokumentumvédelem), Business Contact Manager (üzleti kapcsolatok kezelése). Az oktatási CD ingyenesen megrendelhető az "Eredeti Windows - Valódi Előny" program weboldalán.

Az eredeti Microsoft Windows-zal rendelkező felhasználók emellett számos egyéb népszerű programhoz is hozzáférhetnek, mint például a Media Player 10, a Photo Story 3 és a Keresd a párját! játék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #5
    nekem simán kiirta hogy nem támogatott operációs rendszer -> w2k
  • Pharaoh #4
    Én is ellenőriztem, kaptam kulcsot, ami csak az egyetemi gépeken lenne használható legálliasan, de ezt win központ nem tudja, hogy hol a gépem.
  • totya4 #3
    Örülj neki hogy egyáltalán engedi futtatni.
    Eljön az az idő, amikor aláíratlan program nem is futhat - a felhasználók védelme érdekében.
  • Béla bácsi #2
    Hmmm, én vajon regisztráltam a Windowst? Mindjárt megnézem...
  • GulaSoft #1
    Ez mekkora egy szemét hirdetés cikk!!!!!!
    Eredeti windows-t vett a cég. XP Home-ot mert az ócsóért vót.
    Felrakák egy pár gépre, középre ültettek egy linux szervert, és aminden program amit írtunk úgy indul el ha a szerverről fut, hogy nincs aláírva digitálisan. Nosza felhívtuk ms urat, hogy most mi legyen, mire kijelentett, hogy a linux a hibás.
    Kipróbáltuk, hogy az egyik ms gépen osztottunk meg könyvtárat, és onnan indítottuk a progit, mit tesz isten erre is az jött, hogy nincs digitálisan aláírva. Modom az ms faszinak mi a dörgés, erre tudjátok mi volt a válasz?

    Küldjök el redmondba a progikat sok ezer dollárért aláíratni!

    Mondom neki, ember kapjon az agyához, ezek olyan fejlesztések amikbe hetek múlva újabb dolgok kerülnek, nem gondolja komolyan!

    Erre az a kifogás jött, hogy biztos szarul programozunk! Mondom mi köze van a szar programozásnak (visual basic 6.0) ahhoz, hogy alá van e írva. Erre lerázott azzal, hogy majd utána néz, azóta sem hallottam róla.


    Tényleg jó ha az embernek vásárolt winfosa van, mert biztos elkerülhetó az alacsony vérnyomás!!