SG.hu

Microsoft-állásfoglalás egy interneten terjedő levélről

Egy e-mail szerint a Microsoft és személyesen Bill Gates jelentős összeget fizet mindenkinek, aki továbbítja az adott levelet. Az állítások szerint a levél célja az Internet Explorer biztonságának tesztelése, és a vállalat vezetője a továbbítás esetén 245 eurót fizet minden egyes címzett személynek való továbbküldés után.

A Microsoft állásfoglalása leszögezi, hogy a levél tartalma valótlan, az összes ilyen jellegű spam-hez hasonlóan, mely a levelek továbbküldésének darabszámára épít, hiszen ennek a mérésére jelenleg nincs alkalmas megoldás az informatikában. Nemzetközi szinten is számos hasonló kampánnyal találkozhattunk az elmúlt időszakban. A módszert etikátlannak és jogsértőnek minősítik, mivel hatalmas mennyiségű, általában kéretlen levélforgalmat, azaz spamet generál.

A közlemény szerint az internet használatával való visszaélés ellen, legyen az spam, vagy vírusok terjesztése, a Microsoft minden lehetséges fórumon és eszközzel küzd, hiszen ez a felhasználók érdekeit sérti és az internet biztonságát, megbízhatóságát veszélyezteti. Mivel azonban a felhasználók többsége mára már tisztában van azzal, hogy egy komoly piaci szereplő nem folyamodik hasonló módszerekhez, vagyis a levél egyszerű hamisítvány, ezért a rövid állásfoglaláson túl további lépéseket nem terveznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!