Napi Online

Keserűen búcsúzott a Siemens mobilrészlege

Töredékére esett a Siemens AG nyeresége a negyedik negyed-évben az eladott mobilüzletág veszteségei és a számítástechnikai szolgáltatásokkal foglalkozó részleg gyenge eredménye miatt.

Kevesebb mint nyolcadára, 77 millió euróra apadt a Siemens AG nettó nyeresége a szeptember 30-án zárult negyedik üzleti negyedévben. Az eredmény három éve a legrosszabb és jelentősen elmarad a Bloomberg 378 millió eurós és a Wall Street 425 millió eurós elemzői konszenzusától is. A német energetikai, műszer- és gép-ipari konglomerátum részvényárfolyama a bejelentés nyomán ennek ellenére közel 2 százalékkal emelkedett, mivel a befektetők díjazták a forgalom 12 százalékos emelkedését, és azt, hogy a cég a gyenge finissel is teljesítette a most véget ért üzleti évre vonatkozó profit-előirányzatát. Kellemes meglepetést okozott a hálózati eszközöket gyártó Com divízió is, amely a 100 millió euró körüli veszteséget prognosztizáló elemzőkre rácáfolva, 53 millió eurós üzemi nyereséget ért el.

A Siemens a várakozásoktól elmaradó profitért főként két egységét, az egy hónapja a tajvani BenQ Corp.-nak eladott mobilüzletágat, valamint a számítástechnikai szolgáltatásokkal foglalkozó Siemens Business Servicest (SBS) okolhatja. Az évek óta ráfizetésesen működő mobilüzletág 420 millió eurós negyedéves veszteséggel búcsúzott. Az SBS az elmúlt 15 hónapban közel 300 millió euró veszteséget könyvelt el, így a csoport, mint tegnap bejelentették, 2400 fős leépítést hajt végre a divízióban.

A világszerte több mint 400 ezer dolgozót foglalkoztató Siemens több üzletágával is jelen van Magyarországon, ezek közül a legfontosabbak: távközlési rendszerek és berendezések, az energiatermelés, energiaátvitel és -elosztás, egészségügyi informatikai rendszerek, ipari szolgáltatások, valamint közlekedési rendszerek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!