Napi Online

Mélyben a telekomszektor

Bár a harmadik negyedévet nyereséggel zárta a Deutsche Telekom, a gyengébb kilátások miatt a cég árfolyama, s vele együtt a teljes távközlési ágazat lejtőre került, csakúgy, mint az autószektor, amely az UBS-nek köszönheti mélyrepülését.

A Deutsche Telekom javított tavalyhoz képest, a távközlési mamut a harmadik negyedévben a várakozásokat felülmúló 2,4 milliárd eurós nyereséget ért el szemben a bázisidőszakban feljegyzett 1,4 milliárd eurós veszteséggel. A cég nettó forgalma 4,8 százalékkal 15 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A cég részvényei az impozáns számok ellenére több mint 3 százalékkal gyengültek a cég gyorsjelentéshez fűzött kommentárja kapcsán. A társaság ugyanis jelezte, jövőre gyengébb teljesítmény várható egyebek mellett a hagyományos piacok szűkülése, a szigorú szabályozások miatt.

A Deutsche Telekom zuhanása a többi távközlési cégre is rossz hatással volt, a Telecom Italia, a KPN és a France Telecom mellett a Vodafone árfolyama is lejjebb került. Az autószektor is süllyedt, miután az UBS azt javasolta a befektetőknek, hogy csökkentsék a Renault-ban meglévő tulajdonukat. Ennek hatására a Renault jegyzése közel 5, a Volkswagené több mint 2 százalékkal esett, a Porsche pedig közel 3 százalékkal gyengült. Rosszul szerepelt a brit reptérüzemeltető a BAA is, az októberi adatok ugyanis csak csekély mértékű forgalomnövekedésről árulkodtak. A londoni Footsie végül 0,4, a párizsi CAC 0,5 százalékos mínuszban végzett, míg a frankfurti DAX főként a remek eredmény közlő Bayer gyógyszergyár több mint 4 százalékos száguldásának köszönhetően minimális többlettel zárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!