SG.hu

A Siemens optikai gerinchálózatot épít Kenyában

A Kenya Data Networks Ltd. (KDN) kenyai hálózati infrastruktúra-szolgáltató optikai átviteltechnikát rendelt a Siemens COM ágazatától egy 1140 km hosszú gerinchálózathoz.

Ezzel a KDN szélessávú szolgáltatásokat (pl. gyors internet-elérést) tud majd nyújtani az országban ügyfeleinek, továbbá - szolgáltatók szolgáltatójaként - a létrejövő nagy transzport-kapacitást más hazai és nemzetközi szolgáltatóknak is rendelkezésre bocsátja. A Siemens az optikai hálózatot Multi-Service-Provisioning-Platform-ja, a Surpass hiT bázisán szándékozik 2006 végére megvalósítani.

A gerinchálózat Mombasa kikötővárostól az ország nyugati szomszédjáig, Ugandáig terjed majd és később ezt az országot, valamint Ruandát és Burundit (egyiküknek sincs kijárata a tengerhez) is összeköti majd a tervezés alatt lévő kelet-afrikai tengeralatti kábellel. A Siemens szolgáltatása az átviteltechnika szállítása és a kábelfektetés mellett az installációt és az üzembe helyezést is magában foglalja. A hálózattervezést a KDN-nel közösen végzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!