Napi Online

Jelentős közgyűlést tart az econet

Elkészítette a november 7-i közgyûlés napirendi pontjaihoz tartozó javaslatait az econet.hu Rt. igazgatósága.

A cég vezetése javasolja a részvényeseknek, hogy a tulajdonosi struktúra jobb átláthatósága érdekében a tulajdonszerzés bejelentésének korlátját a törvényben elõírt 5 százalék helyett a szigorúbb, 2 százalékra szállítsák le. E mellett egy 20 százalékos szavazati korlát bevezetését is javasolja a menedzsment, azaz legyen bármekkora tulajdonrésze egy részvényesnek, a közgyûléseken akkor is maximum az alaptõke 20 százalékát kitevõ részvénymennyiséggel szavazhasson.

Az econet egyelõre nem teljesíti a sajátrészvény vásárláshoz szükséges számviteli feltételeket, így az opciós programokhoz és az akvizíciókhoz szükséges papírok beszerzése egyelõre várat magára. Ám a feltételek az igazgatóság reményei szerint hamarosan adottak lesznek, így kéri a közgyûlést, hogy hatalmazza fel az alaptõke maximum 10 százalékáig, azaz 2,850 millió részvény erejéig terjedõ sajátrészvény-vásárlásra.

A napirendi pontok között szerepelnek e mellett személyi kérdések és a cég nevének econet.hu nyrt-re való módosítása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!