SG.hu

Kereskedelmi mobil szélessávú szolgáltatás Pozsonyban

A T-Mobile Slovakia és a Siemens közösen jelentették be Európa első kereskedelmi mobil szélessávú szolgáltatásának startját, amely a Flarion FLASH-OFDM hálózati technológia alapján jött létre.

Mostantól a szolgáltatás Pozsony néhány városrészében és az ország további 19 városában vehető igénybe. Általa a szélessávú internet-elérés ott is lehetővé válik, ahol az egyéb kommunikációs infrastruktúra (DSL, illetve kábel) még hiányzik. Az 1 Mbps le- és 300-500 kbps feltöltési sebesség mellett ez a technika a háztartások és a cégek számára egyaránt alkalmas.

A projekt keretében a Siemens és a Flarion komplett megoldást szállítanak a T-Mobile részére, amely rádió-routerekből, bázisállomásokból, desktop modemekből és PC-kártyákból épül fel a 450 MHz-es sávban. Ezen kívül a Siemens végzi a FLASH-OFDM hálózatnak a T-Mobile meglévő szlovákiai mobilhálózatához való illesztését is. A Flarion teljesen IP-alapú technológiája segítségével a mobilszogáltatók zökkenőmentesen tudják a vállalati LAN-hoz kapcsolni céges ügyfeleiket, illetve az internetre a magán-előfizetőket.

A FLASH-OFDM jellemzői a nagy sebesség és a rendkívül rövid késleltetési idők, amelyek a vezetékes hálózatok igen szigorú követelményeit is túltejesítik. A PC-kártya birtokában a felhasználóknak nem kell módosítaniuk felhasználói beállításaikat ahhoz, hogy szélessávú kapcsolataik mobilrádiós környezetben is működhessenek. A FLASH-OFDM rádiócellák a 450 MHz-es sávban nagy térbeli kiterjedésűek, így ez a technológia gyéren lakott vidéki területek ellátására kiválóan alkalmas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!