Specker Balázs

Újabb földrészt igyekszik meghódítani az iTunes

Az Apple újabb kontinensen indította be iTunes online zeneboltját. Ausztráliában már több mint egy millió videoklip és zeneszám tölthető le a most indult szolgáltatás révén.

A zeneszámok 1,69 ausztrál dollárért (körülbelül 260 forint) lesznek elérhetőek, a videoklippekért pedig 3,39 ausztrál dollárt (körülbelül 520 forint) kell fizetniük az ausztrál iPodosoknak - áll a cég sajtóközleményében. "Az iTunes a legszélesebb helyi és nemzetközi zenei választékot kínálja Ausztráliában" - nyilatkozta Eddy Cue, az iTunes alelnöke. A szolgáltatás így már a világ 21 országában van jelen, az iPod lejátszókból befolyt nyereség pedig a cég bevételeinek egyharmadát teszi ki.

Az ausztrál online zeneboltban a helyi Evermore zenekar és Missy Higgins exkluzív felvételei is megtalálhatóak. Az ausztrál hölgyet a szakma a legjobb énekesnőnek kiáltotta ki a héten. Emellett 25 ezer Podcast adás is "fogható" az iTunes segítségével. Nemzetközi szinten is akadnak különleges darabok, mint például Madonna teljes életműve vagy a U2 és Stevie Wonder újrakiadott virtuális dalgyűjteménye.


Az iTunesnak a kontinensen olyan helyi, legálisan működő letöltős oldalakkal kell felvennie a versenyt, mint a Bigpond Music vagy a Destramusic. Igaz az ausztrál iTunesnak a nagy lemezcégek közül a Warner Music-al, az Universal Music-al és az EMI-al sikerült már megállapodnia, ám a Sony BMG művészeit még nem tudhatja maga mögött. "Már folynak az egyeztetések a BMG-vel. Remélhetőleg nemsokára csatlakozanak üzletünkhöz" - nyilatkozta Debbie Kruger, az Apple szóvivője.

A megállapodás azért is fontos lenne az Apple-nek, mert így az ausztál iTunes-osoknak nem kellene e lemondaniuk a helyi slágerlistákat vezető Shannon Nollról, illetve az idén legjobban fogyó dal előadójáról, Anthoby Callearól sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #2
    Hat... annyiszor masolod az iPod-odra amennyiszer akarod. Mellesleg ha felretesszuk a lopos "kulturat", akkor mondjal jobb lehetoseget.
  • arty #1
    vegyék csak az idióta fogyasztók a szutyok DRM-es zenéket, aztán 5 év mulva, amikor a 3. iLejátszójukra már nem tudják átmásolni a zenéket, akkor néznek nagyokat ...