SG.hu

Több mint 1500 Microsoft szakértő csúcstalálkozója

Az MVP Global Summit lehetőséget teremt a Microsoft számára a technikai közösségek legkiemelkedőbb tagjainak elismerésére. A Microsoft itthon immár harmadik alkalommal rendezte meg éves MVP találkozóját a közösség hazai képviselői számára.

Világviszonylatban ez idáig közel 3000 ember nyerte el a Microsoft Most Valuable Professional (MVP) címét. Az MVP címet azoknak a szakértőknek ítélik oda, akik elméleti tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat önkéntesen és aktívan megosztják a felhasználókkal, a világ különféle online és "offline" közösségeivel - szakkönyveket és webhelyeket készítenek, különböző konferenciákon tartanak előadásokat, és webes fórumokon, blogokban és egyéb felhasználói közösségekben segítik a résztvevőket hasznos szakmai tanácsaikkal. Az MVP-k a szélesebb értelemben vett szakmai közösséggel karöltve hasznos és értékes visszajelzéseket adnak a Microsoft technológiák további fejlesztéséhez, eközben pozitívan befolyásolják a termékek felhasználóközpontú kialakítását.

A Microsoft 2005-ös nemzetközi MVP csúcstalálkozóján több mint 350 szakmai előadást és bemutatót hallgathattak meg a résztvevők a vállalat felsővezetőinek tolmácsolásában. Emellett a fórum kiváló lehetőséget kínált a tapasztalatcserére a világ más részeiről érkezett társaikkal. A szeptember 28. és október 1. között zajlott rendezvényen 73 ország, több mint 1500 MVP-je vett részt.

"Az utóbbi években a Microsoft egyre nyitottabb a fejlesztők munkája és a tőlük kapott visszajelzések iránt. Idén például az ASP.NET-et fejlesztők, program menedzserek végeztek csoportos közvélemény kutatást az MVP csúcstalálkozón, arról, hogy mi, MVP-k milyen szolgáltatásokat szeretnénk látni a következő, 3.0-a ASP.NET-ben" - mondta Soczó Zsolt, a hazai MVP közösség tagja, aki idén már második alkalommal vett részt az MVP csúcstalálkozón. "Hasonló módon személyesen találkozhattunk és beszélgettünk a C# nyelv tervezőivel, akikkel a 3.0-s C# formátumát és funkcióit vitattuk meg. Öröm volt látni, hogy tényleg érdekli őket a külvilág véleménye, és mennyire lelkesek saját munkájuk iránt, ami már fél siker az amúgy is nagyon jól eltalált nyelv további sikeres fejlesztéséhez."

Az MVP-k folyamatos visszajelzést nyújtanak a Microsoft termékeivel kapcsolatban azok teljes életciklusa alatt: a terméktámogatás a bétaverziótól kezdődően egészen a termék megjelenéséig, majd a megjelenést követően egyaránt. Az MVP-k a beta- és a CTP (Community Technology Preview - közösségi technológiai előzetes) verziók tesztelésével többek között a Microsoft Visual Studio 2005 fejlesztését is jelentősen előmozdították. Kulcsfontosságú résztvevői továbbá a jelenleg folyó Windows Vista Beta program fejlesztésének, és az Office 12 hamarosan megjelenő bétaváltozatának egyaránt.

A 2005-ös MVP Global Summit rendezvény mellett az MVP-k számára a világ számos országában MVP Nyílt Napokat is szerveznek a Microsoft termékfejlesztési, helyi képviseleti és szolgáltatási munkacsoportjai. Ezen eseményeken, Ázsiában, a Csendes-óceáni térségben, Európában, Japánban és Amerikában megnyitják kapuikat a helyi leányvállalatok az MVP-k előtt, akik lehetőséget kapnak arra, hogy találkozzanak társaikkal, mélyebb technikai ismereteket szerezzenek, és megerősítsék kapcsolatukat a helyi csapatokkal és a Microsoft vezetőivel.

A hazai MVP-k a www.technetklub.hu és a www.devportal.hu weboldalakon tartják a kapcsolatot a felhasználókkal, ahol a fórumoldalak moderátori szerepét töltik be, és ennek keretében látják el szakmai tanácsaikkal a felhasználókat. Emellett az MVP-k a Microsoft konferenciáin - így például a Tech-Ed és az IT Forum rendezvényeken - is mélyíthetik tudásukat és bővíthetik kapcsolatrendszerüket, kizárólag nekik szóló események látogatásával, illetve egyéb csatornákon: online beszélgetések, webes adások, kerekasztal- és konferenciabeszélgetések, szakkonferenciák és fejlesztői táborok keretében. Az MVP-k ezen iparági eseményeken szívesen fogadott és elismert szakértők, akik igén értékes, független látásmódot képviselnek. Ezért a Microsoft arra ösztönzi az MVP-ket, hogy szakértelmüket mások számára is tegyék elérhetővé a Microsoft MVP tagportálján, ahol saját maguk kezelhetik profiljukat, fotóikat és önéletrajzaikat, és meghatározhatják, milyen módon kívánják megosztani adataikat.

A nemzetközi MVP Global Summit eseménnyel párhuzamosan immár harmadik éve Magyarországon is megrendezésre került az MVP találkozó, amely a hazai MVP közösség számára itthon is lehetőséget nyújt a Microsoft Magyarország munkatársaival és szakértőivel való személyes találkozásra. Az eseményre 2005. szeptember 9-én került sor, a Microsoft Magyarország székhelyén, a Graphisoft Parkban. Az idei rendezvényen - mely az eddigi legnagyobb volt a hazai MVP találkozók történetében - a magyar MVP-k és a Microsoft munkatársai mellett a vállalat ügyfélszolgálatán dolgozó terméktámogató mérnökök is részt vettek.

Az MVP találkozó alkalmából rendezett baráti hangulatú kerekasztal beszélgetésen a résztvevők az SQL Server 2005, a Visual Studio 2005 és a BizTalk Server 2006 megjelenésével, az MVP program újdonságaival, illetve a Windows Vista fejlesztéseivel kapcsolatban hallhattak előadásokat a Microsoft munkatársainak tolmácsolásában.

"MVP programunk azért különleges és hatékony, mert sokféle irányultságú ember vesz benne részt" - mondta Kerese István, a Microsoft Magyarország fejlesztési üzletágának vezetője. "Nemzetközi szinten összesen 2956 MVP- t számlál a közösség, akik 87 országban a Microsoft 96 különböző technológiáját képviselik, 33 különböző nyelven. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon már 8 aktív MVP segíti felhasználóinkat."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!