BÉT

Magyar Telekom: rendkívüli közgyűlés november 7-én

Rendkívüli közgyűlést hív össze a Magyar Telekom Rt. igazgatósága november 7-re - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közgyűlés napirendje szerint döntés születik a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesüléséről. A Magyar Telekom igazgatósága csütörtökön tett javaslatot a cég, illetve a T-Mobile Magyarország egyesülésére. Ezzel összefüggésben az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), több szakhatóság, illetve minisztérium is közölte, nem látják okát a tervezett jogügylet megakadályozásának.

A javaslatot mindkét társaság közgyűlésének jóvá kell hagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. A cégbírósági bejegyzést követően a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Rt.-n belül. Az egyesülés a vállalatcsoport várakozásai szerint kézzelfogható előnyöket hoz az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.

A Magyar Telekom szerint a két társaság összeolvadása az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel jár. Az egységes ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. A T-Mobile Magyarország jelenleg a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdona.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!