Napi Online

Szavazati korlátot vezet be az econet

Rendkívüli közgyűlést hívott össze az econet.hu, ahol a társaság nevének megváltoztatása mellett felső szavazati korlát bevezetéséről és sajátrészvény-vásárlásokról is döntenek.

November 7-re rendkívüli közgyűlést hívott össze az econet.hu Rt. a társaság székhelyére. Az eddig meghirdetett napirendi pontok szerint többek között döntenek majd - a gazdasági társaságokról szóló törvénynek megfelelően - a cég elnevezésének megváltoztatásáról. Szó sincs azonban komoly átfazonírozásról, másokhoz hasonlóan mindössze felveszik a cég nevébe a 'nyilvánosan működő' kifejezést.

Jelentősebb változást hoz majd néhány egyéb alapszabály-módosítás. A kisrészvényesek védelme érdekében maximálják az egy tulajdonos által gyakorolható befolyás mértékét. A felső korlát pontos elhelyezéséről még nincs igazgatósági javaslat, ám azt a megfelelő határidőre elkészíti a vezetőség, mondta el Balázs Csaba, a társaság vezérigazgatója.

Több tőzsdei társasághoz hasonlóan - a társaság működésének átláthatóságát javítandó - lejjebb viszik a befolyásszerzés bejelentésének előírt határát is. A tervek szerint - amennyiben arra a közgyűlés is áldását adja - a jövőben már a kétszázalékos határ átlépését is nyilvánosságra kell hoznia az érintettnek. A részvényesek emellett dönthetnek arról, felhatalmazzák-e az igazgatóságot saját részvények vásárlására, valamint lemondások miatt új tisztségviselőket is választani kell.

Kiegészítette korábbi, befolyás megszűnéséről szóló közleményét az econet két volt nagytulajdonosa. A hirdetmények szerint a tulajdonrészüktől augusztus folyamán teljesen megváló Kvant Rt. és a BCS Consulting Kft. befolyása a februártól áprilisig tartó időszakban pár alkalommal néhány tized százalékkal a bejelentési kötelezettséget jelentő ötszázalékos szint fölé emelkedett - erről korábban nyilván elfelejtettek beszámolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!