Berta Sándor

Elfogadták a .travel utazási doméntartományt

A világhálón eddig nem volt külön gyűjtő doménneve az utazási vagy idegenforgalmi oldalaknak. Mától azonban ennek vége, hiszen a doménnevek kiosztásáért felelős szervezet elfogadta a .travel végződésű doméntartományt. A doméntartományok elfogadásáért és kiosztásáért felelős szervezet, az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers szabadon hozzáférhetővé és regisztrálhatóvá tette a világhálón az utazási és a turisztikai tartalmak azonosítására és jelölésére szolgáló .travel nevű doméntartományt. Az új .travel végződésű doménneveket a mai naptól szabadon igényelhetik a légitársaságok, az utazási irodák, a turisztikai hivatalok, az élményparkok, a szállodák, az éttermek és más, az utazással és az idegenforgalommal összefüggő tevékenységet folytató cégek, vállalkozások és magánszemélyek.

Az ICANN azonban közleményében kitért rá, hogy azok a magánszemélyek, akik az utazási beszámolóikat szeretnék egy internetes oldalon megjelentetni, e célból nem regisztráltathatnak .travel címre végződő honlapot.

Az ICANN felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyes országokon belül mindig azoké a cégeké vagy személyeké az elsőbbség, akik először regisztráltatják maguknak az adott címet. A gyakorlatban azonban mindez azt is jelenti, hogy azért, mert valaki regisztrált Ausztriában egy .travel-es internetcímet, még az oldalának nem kell kötődnie Ausztriához, viszont a turisztika vagy az utazás témákhoz igen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)