SG.hu

Telefonszolgáltatást indít a TVNET

TVfon néven új, önállóan is igényelhető telefonszolgáltatást indított a TVNET Kft., amely októbertől mindenütt elérhető, ahol a cég internetes hozzáférést biztosít. Hamarosan az ADSL-lel rendelkező ügyfelek is igényelhetik, így először telefonálhatnak majd ingyen egymásnak a réz és koax kábeles előfizetők.

Interneten keresztüli, közismert nevén VoIP (Voice over Internet Protokoll) alapú telefonszolgáltatást nyújt előfizetői számára októbertől a TVNET Kft., amelynek eredményeként új szereplővel bővül a hazai telekommunikációs piac. Az eddig kábeltévé-, internet- és ADSL-hozzáférést nyújtó vállalat TVfon szolgáltatása elsőként azokon a helyeken igényelhető, ahol a cég internet-szolgáltatóként is jelen van. Amikor a cég ADSL szolgáltatásához is elérhetővé válik a TVfon, az lesz az első eset Magyarországon, hogy a réz és koax kábeles technológiával rendelkező felhasználók egyaránt ingyen beszélhetnek majd egymással. A szolgáltatást jelenleg Sződ és Sződliget, Bonyhád és Telki kábeltévés szolgáltatási területén, valamint Budapest XIII. kerületében a Kárpátnet hálózatán lehet megrendelni.

A TVfon jóval kisebb költséget jelent az előfizetőknek a hagyományos rézdrótos telefonálásnál. A havidíj és a percdíjak alacsonyabbak, nincs kapcsolási díj, a hálózaton belül pedig az előfizetők egymást ingyen hívhatják. "A magán és üzleti szférában egyaránt robbanásszerűen terjedő szolgáltatásról van szó. Segítségével radikálisan csökkenthetők a telefonálás költségei, miközben bővül a kapcsolódó szolgáltatások köre" - fejtette ki Ifj. Lengyel Tibor. "Az IP-telefonálás néhány éven belül teljesen átveszi a hagyományos hangátvitel szerepét, és a TVNET ennek éllovasa lesz Magyarországon" - állítja a cégvezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • klastrom #1
    Majd meglátjuk...