SG.hu

LED technológia a nyomtatók következő generációjában

Az OKI a közelmúltban bocsátotta ki saját LED-nyomtatófej technológiáját, ami a nyomtatók egy teljesen új generációját hozta magával.

A vállalat szerint a digitális LED-technológiával működő készülékek megbízhatóbbak, gyorsabbak, kisebbek, környezeti változásokra érzéketlenebbek, torzításmentesek és ezek következtében kimagaslóbb nyomtatási minőségre képesek, mint a lézernyomtatók. A technológiánál a nyomtató processzora által vezérelt fényforrás fénysugarakat bocsát ki egy fényérzékeny hengerre, aminek a felületén töltésváltozás keletkezik, és magához vonzza a festéktartályból adagolt gömbszemcsés festékport. A folyamatban fontos szerepet játszó fényforrás, ez esetben a kompakt digitális LED-tömb. Ez szilárdtest eszköz több ezernyi egyedi digitális LED-fényforrásból áll, és száloptikán keresztül világítja meg annak felületét.

A LED-tömb, vagy másnéven LED-fej, a fényhenger teljes szélességét átfogja, megszüntetve ezáltal bármilyen lehetséges parallaxishibát vagy időzítési problémát. A kisebb pontméreteknek köszönhetően az OKI nyomtatók kimagasló nyomtatási minőséget nyújtanak. A LED-technológiából adódó további előnyök közé tartozik az is, hogy nincsenek mozgó alkatrészek, emiatt sokkal megbízhatóbbak a lézeregységeknél. A technológiának köszönhetően megnő a nyomtatási sebesség és javul a nyomtatási minőség, hiszen a pontosabb fényforrás jobb minőségű képalkotást, jobban olvasható szövegeket és szebb grafikákat eredményez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • golf01 #7
  Tudja valaki, hogy van-e már Canon IP 4200-hoz utángyártott patron?????
 • Lajti #6
  "nincsenek mozgó alkatrészek"; na ne! Maximum a lézer fényét terítő, forgó tükör nem lesz, a többi marad.
 • fie #5
  Nekem is LEDes van. De nem értem miért lenne drágább a fenntartásuk.
 • totya4 #4
  Mondj olyan gyártót amivel nincs gond... :)
 • gyege #3
  és ugyanigy müxik?
 • reszcsi #2
  Hát igen, már ezer éve. Ja, és útáljuk is Őket mint a sz*rt. Rohadt drága fentartásuk...
 • totya4 #1
  Hát izé... már elég régóta ledesek az OKI nyomtatói, lehet ez új a cikk író számára :)