Figyelőnet

National Geographic képek a Google Earthön

A Google kísérleti online földszimulátora a Google Earth új funkciókkal bővült. Egy új együttműködés alapján a National Geographic magazin fotósának egyéni látásmódjával gazdagodott Afrika térképe.

Az ismert Google Earth szolgáltatás újdonságairól már számos esetben tudósítottunk. A mostani hír aktualitása az, hogy a közismert tudományos ismeretterjesztő magazin a National Geographic együttműködést alakított ki a Google virtuális-földgömb szolgáltatásával. Az új jelek, a sárga keretek, a vörös repülőgépek és a filmes csapók mindegyike a National Geographic szeptemberi, Afrikával foglakozó számának hivatkozásaiként foghatók fel.


A keretek által kijelölt digitális linkek a magazin weboldalára vezetik a kíváncsiskodókat, a vörös jelek közvetlenül a J. Michael Fay által készített légifelvételeket tárják elénk, és a szerkesztő a csapók mögé filmrészleteket rejtettek. Az Africa Megaflyover program keretében készült több ezer kép elkészítését az motiválta, hogy általuk jobban megismerhessük a kontinens élettereit. A fotók Afrika rejtett zugaiból villantanak fel pillanatokat, madártávlatból ismertetve meg az érdekes, egzotikus, és néha megrázó valóságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #1